Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog nabujale Berave u Babinoj Gredi evakuirano je 10 kuća, a voda nadire u još najmanje 200-tinjak kuća.


Do 15 sati u Babinoj Gredi zbog nabujale rijeke Berave evakuirano je 10 kuća jer je u njih prodrla voda, potvrdio je zamjenik općinskog načelnika Željko Kopić te dodao da je u selu danas oko 11 sati proglašeno izvanredno stanje.

Vezani članci Požar - 4 Bjesne požari diljem Europe i u SAD-u, na tisuće evakuiranih: "Imao sam vremena pokupiti rodni list, otpusno pismo iz vojske i fotografiju roditelja" Gorući vlak VIDEO Vlak u plamenu, ljudi u panici iskakali kroz prozor, jedan završio u rijeci: "Mislila sam da ću umrijeti"

'Prošle noći i tijekom današnjega dana evakuirana je stoka iz ugroženih dijelova sela, iz oko 60 štala, a Berava i kanalske vode do popodneva poplavile su dvorišta najmanje 150 kuća', rekao je Kopić, dodavši da voda polako nadire u još najmanje 200-tinjak obiteljskih dvorišta. Daljnja situacija u Babinoj Gredi, ocijenio je, ovisit će o tome koliko će rijeka Berava još rasti. Od ranog popodneva Berava u sat vremena raste jedan centimetar, a ranije je rasla do tri centimetra tijekom jednoga sata.

'Ukoliko ne bude jače kiše eventualno će se tijekom nadolazeće noći morati evakuirati još dvije kuće, rekao je Kopić. U obrani od poplave angažirani su mještani, lokalni DVD kao i sva raspoloživa mehanizacija, a velike količine vode iz melioracijskih kanala oko sela otječu u ionako kišom potpuno natopljene njive.

Poplavljenu Babinu Gredu obišao je i načelnik Odjela prevencije, planiranja i nadzora u Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Vukovar Tomislav Dujmić te naglasio da je u Vukovarsko-srijemskoj županiji stanje najteže upravo u Babinoj Gredi. 'U Županji se situacija stabilizira, a u Vinkovcima gdje raste Bosut, ugrožene su Lovretićeva i Kozarčeva ulica pa je moguće, ukoliko Bosut nastavi rasti zbog priljeva vode s đakovačkog područja, da će se i u Vinkovcima morati evakuirati 10 do 12 kuća', rekao je Dujmić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju