Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još se ništa ne zna

IGH: Nismo više član konzorcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema potvrde da je Željko Žderić iz Konstruktora osigurao novac za jamstva koja bi hrvatskom konzorciju omogućila povratak u pregovore oko izgradnje autoceste u Crnoj Gori.

Žderić šuti, crnogorska Vlada kaže da nikakva jamstva nisu ponuđena, a i kineska veleposlanstva u Crnoj Gori i Hrvatskoj tvrde da nisu pomagala Konstruktoru u dogovorima s njihovom EXIM bankom. Ipak vijest je na burzi digla cijenu dionicama IGH i Tehnike koji su s Konstruktorom činili hrvatski konzorcij pa je privremeno obustavljeno trgovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik Komisije objavio Crna Gora: Ocjena o jamstvima hrvatskog konzorcija do kraja veljače Slika nije dostupna Dostavili jamstva Konstruktor i IGH sačuvali posao stoljeća u Crnoj Gori!

>> Crna Gora: Hrvatski konzorcij osigurao garancije

Iz Crne Gore poručuju da će se do kraja tjedna pregovorati samo s grčko-izraelskim ponuđačima. 'Jedna od mogućnosti koja stoji pred vladom, dakle ukoliko ne uspiju pregovori s grčko-izraelskim konzorcijem, jest i ponovni poziv svih onih ponuđača koji su bili na kratkoj listi, njih šest, među kojima je i Konstruktor. Konstruktor će biti pozvan samo ukoliko učini očiglednim i nesumnjivim do odluke Vlade da je osigurao financijska sredstva za ovaj posao', rekao nam je Zoran Radonjić, predsjednik Natječajne komisije. 

'Institut IGH d.d. više nije član konzorcija te nije u pregovorima s Vladom Republike Crne Gore za projekt naplatnog autoputa Bar-Boljare. Konzorcijski ugovor prestao je važiti 08. ožujka 2010. odnosno nakon odluke Vlade Republike Crne Gore da raskida ugovor s hrvatskim konzorcijem', stoji u priopćenju IGH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene