Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slatki snovi ministra Bajsa

Autokampovi na pomolu obaranja rekorda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dupkom puni su i hrvatski kampovi, koji najavljuju obaranja rekorda. Grana koja ostvaruje četvrtinu zarade u hrvatskom turizmu, a u kojoj su i prošle godine ostvareni iznimno dobri rezultati, nastavlja trend rasta.

Kada znamo da su donedavno bili zadovoljni s 500 noćenja, jasno je da 3000 noćenja izgleda kao ostvarenje sna. Zbog odličnih rezultata i rasta od gotovo 4 posto u ovom segmentu turizma, slatke snove ima i ministar bajs. Mi smo pokušali doznati zašto kamping posljednjih godina doživljava ovakav uzlet. Prepuna plaža uz autokamp Soline, vrhunac je sezone, nakon snažnog reklamiranja zimi. 'To zadovoljstvo je tim veće što smo primjera prošle godine bilježili rast od 20 posto, godinu dana prije 40 posto, ili što nepunih prije 5 godina smo ovdje imali tek 500 maksimalno gostiju u srcu sezone', kaže Goran Ražnjević, direktor Ilirije d.d.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dobro je više kandidata' Bajs u utrci za predsjednika HSS-a Slika nije dostupna Avanturisti produžuju sezonu 'Kampisti nisu siromašni, već imućniji gosti'

Iako je cijena parcele gotovo jednaka onoj u apartmanskom smještaju ovi ljudi prirodu nikad ne bi zamijenili čvrstom građevinom. Ovdje imaju sve što im je potrebno. Struja, voda, internet i svjež zrak. Za kupnju namirnica ne moraju do grada. Kamping trenutačno čini četvrtinu hrvatskog turizma. Upravo ga je dodatna ponuda izdignula na ovu razinu. 'Vinski podrum usred autokampa nekad je bio nezamisliv. Uklapa se odlično i falio je do sada, pošto ga nije bilo, i sigurno da je poboljšao kvalitetu usluge kampa i smatram da je to stvarno nedostajalo u samom kampu', objašnjava Nenad Kušec iz Kutine.

Dok odrasli upoznaju čari hedonizma, djeca mogu uživati u tematskom parku. 'Također je omogućeno i čuvanje djece u indijanskom selu. Tu se oni, uživaju, farbaju, crtaju i tako', kaže Kristina Brčić iz autokampa Soline. Iako se u ministarstvu vole pohvaliti granom turizma koja posljednjih godina jedina bilježi rast, infrastruktura ne prati njezin napredak. 'To bi trebala biti odmorišta diljem autoputeva, naseljenih mjesta tako da se smanji takozvano divlje kampiranje. Nisu kamperi skloni divljem kampiranju, nego naprosto nismo im pružili taj sadržaj', zaključio je Goran Burčul, direktor autokampa Soline. Dok se ne uredi dovoljno odmorišta, bez obzira na njihove moralne vrijednosti, kamperi će i dalje na parkiralištima ljetovati besplatno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene