Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Euraxess

Autobus koji zna sve o napuštanju Lijepe naše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu danas se parkirao autobus.

 Ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u četvrtak se parkirao autobus. Ali ne onaj javnog gradskog prijevoza, već Euraxessov autobus, koji mladima nudi sve što im treba da pokrenu ili nastave svoju istraživačku karijeru u Europi. Svi zainteresirani mogli su se fotografirati za životopis i saznati još mnogo korisnih savjeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Srbiji Ženu (69) udario kotač koji je otpao s autobusa, prikovao ju je za ogradu: Umrla je Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal"

Sa studija u Češkoj, na posao u Hrvatskoj. Pavel svoje informatičko znanje primjenjuje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. To mu je omogućio projekt Euraxess, na koji se prijavio prije dvije godine.

Svoju priliku za rad u Europi želi iskoristiti i Irma. Već je bila na Erasmusu u Beču, a u posebnom Euraxessovom autobusu slikala se za životopis. Autobus je na turneji Europom već točno mjesec dana. Zagreb je jedna od 29 postaja.

Sve više mladih odlučuje se na odlazak iz Hrvatske!

'Mi im pružamo administrativno-pravnu potporu, dakle savjetujemo o vizama, o spajanju obitelji, upisu u škole vrtiće, kako dobiti radnu dozvolu, kako se preseliti', kaže Antonija Gladović, v.d. ravnatelja Agencije za mobilnost i programe EU.

Putem ovog projekta na različite programe diljem Europe ove godine prijavilo se stotinjak zainteresiranih studenata iz Hrvatske. Sve je besplatno, jedino treba imati volju za promjenom okoline i usavršavanjem u inozemstvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene