Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samozapaljenje

Skupocjeni automobil se zapalio 'iz čistog mira'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćna mora za svakog vlasnika automobila jest da se skupocijeni limeni ljubimac iz čista mira zapali. Još ako je kupljen na kredit, a osiguranje vam se učinilo preskupim, možete sjesti i plakati.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!" Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

Dario je u svome audiju A6 ostavio uključeno grijanje i vratio se u kuću. Nakon 15 minuta, kad je pokušao krenuti na posao, čuo je prasak.

Iako su vatrogasci brzo stigli, nije bilo spasa. Više od 200 tisuća kuna vrijedan automobil nepovratno je uništen. Ovlašteni serviser još nije utvrdio kako je došlo do samozapaljenja. Dario sumnja na novougrađene plinske instalacije.

Stručnjaci tvrde kako novi skupocjeni automobili rijetko planu sami od sebe. Kod dizelaša najčešće se radi o električnim instalacijama, a uz instalacije u benzincima opasnu iskricu može uzrokovati i sustav za dovod goriva. U zimskim uvjetima postoji niz faktora. 

Jedan od razloga je i ugradnja prejakih pojačala i zvučnika. Kada dođe do prepoterećenja elektronike, skupocjeni glazbeni sustavi završe u dimu. Ipak nema razloga za strah, stručnjaci poručuju kako novi automobili prođu toliko sigurnosnih provjera prije izlaska s tvorničke trake, da su scenariji, poput ovog iz Stubičkih Toplica, vrlo rijetki. 

Više o ovoj temi saznajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene