Na pružnom prijelazu u Zagrebu čitatelj je u petak snimio automobile koji prolaze prugom dok je rampa bila spuštena.


"Stajao sam tamo u auto i nisam mogao vjerovati. Svjetla su bila upaljena, rampa spuštena, a auti su prolazili između. I sve je to trajalo 20 minuta", rekao nam je čitatelj Elvis Šebrek. On je u petak oko podneva snimio automobile koji na prijelazu Branimirova Retkovec u Zagrebu između rampi voze slalom.

Vezani članci Nesreća u Svetom Petru u Šumi Užas u Istri: Vlak naletio na automobil i zanosio ga nekoliko metara. Još se ne zna težina ozljeda vozača Jadna vozila Brzi i mahniti: Zastrašujuće je tko sve ima vozačku, voze kao muhe bez glave

Elvis misli da rampa nije bila slučajno spuštena, zbog nekog kvara. Teretni vlak je nakon nekog vremena uredno prošao.

"Ne razumijem tu vrstu žurbe. A onda kad se dogodi neka nesreća, bit će sustav kriv. Najgore mi je što su to radile i neke žene koje su vozile djecu“, rekao je Elvis.

Kaže da nije zvao policiju. A oni kažu da su u 12:15 dobili dojavu da je rampa u kvaru. Kad su došli na teren, policajci su zaključili da rampa radi. Za takav prolazak pruge, objašnjavaju, prekršaj se tretira kao vožnja kroz crveno. 

HŽ: "Došlo je do oštećenja kabela zbor radova"

Naknadno se oglasio i HŽ te pojasnio što se dogodilo.

"Danas tijekom radova na izgradnji stajališta Sopnica došlo je do oštećenja kabela zbog čega je uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Retkovec 2 bio u kvaru u vremenu od 13:25 do 13:45 sati.

Kvar je otklonjen u vrlo kratkom roku, a sigurnost sudionika u prometu osigurana je spuštenim polubranicima.

Apeliramo na sve vozače da poštuju prometnu signalizaciju jer samoinicijativnim zaobilaženjem spuštenih polubranika ugrožavaju svoj život i živote svih sudionika u prometu", stoji u odgovoru HŽ-a na naš upit.