Na pružnom prijelazu u Zagrebu čitatelj je u petak snimio automobile koji prolaze prugom dok je rampa bila spuštena.


"Stajao sam tamo u auto i nisam mogao vjerovati. Svjetla su bila upaljena, rampa spuštena, a auti su prolazili između. I sve je to trajalo 20 minuta", rekao nam je čitatelj Elvis Šebrek. On je u petak oko podneva snimio automobile koji na prijelazu Branimirova Retkovec u Zagrebu između rampi voze slalom.

Vezani članci Divljao Osijekom - 1 Ekskluzivna snimka sulude vožnje maloljetnika u Osijeku: Prošao kroz crveno, gurao druga vozila, divljao po biciklističkoj stazi... Slika nije dostupna Ekipa Nove TV nakon više od 13 sati vožnje i 64 stanice stigla vlakom na more

Elvis misli da rampa nije bila slučajno spuštena, zbog nekog kvara. Teretni vlak je nakon nekog vremena uredno prošao.

"Ne razumijem tu vrstu žurbe. A onda kad se dogodi neka nesreća, bit će sustav kriv. Najgore mi je što su to radile i neke žene koje su vozile djecu“, rekao je Elvis.

Kaže da nije zvao policiju. A oni kažu da su u 12:15 dobili dojavu da je rampa u kvaru. Kad su došli na teren, policajci su zaključili da rampa radi. Za takav prolazak pruge, objašnjavaju, prekršaj se tretira kao vožnja kroz crveno. 

HŽ: "Došlo je do oštećenja kabela zbor radova"

Naknadno se oglasio i HŽ te pojasnio što se dogodilo.

"Danas tijekom radova na izgradnji stajališta Sopnica došlo je do oštećenja kabela zbog čega je uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Retkovec 2 bio u kvaru u vremenu od 13:25 do 13:45 sati.

Kvar je otklonjen u vrlo kratkom roku, a sigurnost sudionika u prometu osigurana je spuštenim polubranicima.

Apeliramo na sve vozače da poštuju prometnu signalizaciju jer samoinicijativnim zaobilaženjem spuštenih polubranika ugrožavaju svoj život i živote svih sudionika u prometu", stoji u odgovoru HŽ-a na naš upit.