Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Fischer u posjeti

Austrija za što bržu ratifikaciju hrvatskog ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U službeni posjet Hrvatskoj stigao je austrijski predsjednik Fischer. Nakon susreta s predsjednikom Josipovićem, politički odnosi dviju zemalja ocijenjeni su prijateljskima.

Zaključeno je da se ulagačka klima u Hrvatskoj mora poboljšati, te da postoje slučajevi koji podsjećaju na korupciju. Razgovaralo se i o povratu imovine oduzete nakon Drugog svjetskog rata. Predsjednik Josipović istaknuo je da se međudržavni sporazumi poput Osimskih ne mogu mijenjati. Najavljena je i skora austrijska ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak s Josipovićem Fischer: Bilateralni problemi ne smiju stajati na putu u EU Slika nije dostupna Komentirao izjave Josipović: Izjave njemačkih političara nisu izraz nepovjerenja, nego motivacije

>> Josipović: Milanovićev odlazak u BiH važan je događaj

'Ja sam za što bržu ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora. Moguće je da to bude već prije ljetne stanke, ali o tome odlučuje parlament u okviru svog dnevnog reda i ne mogu isključiti da će se to dogoditi nakon ljeta', rekao je Heinz Fischer, austrijski predsjednik.

'Izrazio sam uvjerenje, zaista svoje osobno, jako uvjerenje da Hrvatski sabor i hrvatska vlada mogu i da hoće investicijsku klimu u Hrvatskoj odlučno promijeniti i da će Hrvatska biti pouzdan gospodarski partner investitorima iz svih zemalja pa i iz Austrije', tvrdi Ivo Josipović, predsjednik RH. 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene