Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zahtjev Hrvatske

Slučaj Vasiljković: Australska vlada podnijela žalbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska vlada je australskom vrhovnom sudu podnijela žalbu zbog puštanja iz pritvora Dragana Vasiljkovića i odluke o njegovom neizručenju Hrvatskoj.

Službenici ureda ministra Brendana O'Connora obavijestili su javnost da je žalba u ime Hrvatske podnesena još jučer. Sud koji je donio odluku o puštanju 'Kapetana Dragana' ovu odluku je obrazložio time što bi Vasiljkovića najvjerojatnije osudi zato što je Srbin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog nove žalbe Kapetan Dragan ostaje u Australiji do 2012. godine? Slika nije dostupna Čeka u zatvoru Kapetan Dragan podnio još jednu žalbu sudu

'Australska vlada puno drži do međunarodne suradnje i ozbiljno uzima optužbe za ratni zločin te poduzima sve kako Australija ne bi postala utočište za kriminalce', rekao je ministar Brendan O'Connor.

Kapetana Dragana uhitila je u siječnju 2006. australska savezna policija na temelju hrvatskoga zahtjeva za izručenje. U Hrvatskoj je Vasiljković poznat kao kapetan Dragan, a u Australiji je živio od imenom Daniel Snedden. Pušten je nedavno iz pritvora jer na odluku saveznoga suda nije bilo prigovora u roku.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene