Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stroge mjere

Zatvorena im dva najveća grada: U Australiji cijepljeno više od polovice odraslog stanovništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do petka je u Australiji više od polovice odraslog stanovništva u potpunosti cijepljeno protiv COVIDA-19, priopćile su vlasti koje nastoje još više ubrzati proces cijepljenja kako bi ublažili stroge restrikcijske mjere.

 

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak Nema novih mjera Porast zaraženih u Europi! Capak o koronavirusu: "Imamo tri nova soja, situacija je stabilna" Nikola Grmoja, saborski zastupnik (MOST) uputili zahtjev Most traži istražno povjerenstvo o radu Stožera: "Golema kriminalna organizacija"

Australija je trenutno u raljama trećeg vala zaraze delta varijantom novog koronavirusa koji se brzo širi, zbog čega su zatvorena dva najveća grada, Sydney i Melbourne, te glavni grad Canberra. Tom je mjerom pogođena gotova polovica od 25 milijuna stanovnika Australije.

Država Victoria broji 733 nova slučajeva zaraze, što je drugi najvećih broj oboljelih u jednom danu nakon jučerašnjih 766. Većina slučajeva je otkrivena u Melbourneu.

U Novom Južnom Walesu je zabilježeno 1043 novozaraženih, nešto manje u odnosu na jučerašnji broj od 1063 slučaja zaraze.

Čelnici Victorije i Novog Južnog Walesa obećali su više slobode građanima nakon što procijepljenost starijih od 16 godina dosegne 70 posto. Do sada je u Novom Južnom Walesu cijepljeno 57 posto odraslih. više od nacionalnog prosjeka koji iznosi 50,1 posto.

Čak i unatoč zaraznijoj delta varijanti virusa SARS-Cov-2, Australije je ostala pošteđena velikog broja oboljelih i umrlih u usporedbi s brojnim zemljama. Od početka pandemije ta je zemlja zabilježila 94.000 slučajeva zaraze i 1208 smrtnih slučajeva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene