Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravna država

Australci priznali da su grupno silovali djevojku u Splitu, ali neće u zatvor?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspjeli su se nagoditi te im je izrečena jednogodišnja uvjetna zatvorska kazna.

Na jednogodišnje zatvorske kazne uvjetno, s rokom kušnje od pet godina, te odštetu od 20.000 eura osuđeno je troje Australaca koje je optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu teretila da su sredinom srpnja prošle godine u toaletu splitskog kluba na Bačvicama silovali 18- godišnju Norvežanku, doznaje se u odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Takva je odluka suda donesena nakon što su se optuženici nagodili s tužiteljstvom za kazneno djelo silovanja na osobito ponižavajući način s više počinitelja za što je zakonodavac propisao zatvorsku kaznu od tri do 15 godina.

Australci su 16. srpnja 2015. godine mladu Norvežanku, s kojom su se određeno vrijeme družili i pili u kafiću, odveli u toalet. Tamo su je uhvatili za ruku i glavu te silovali. Mlada djevojka je u jednom trenutku uspjela pobjeći, te se uskoro u klub vratila u pratnji policije, no Australci više nisu bili tamo.

Policija ih je nedugo nakon toga pronašla i uhitila.

Jedno vrijeme su proveli u istražnom zatvoru, a zbog mogućnosti bijega privremeno su im bile oduzete putovnice, pa su od srpnja bili primorani ostati u Splitu. Nakon što su se pred vijećem Županijskog suda nagodili i platili odštetu, te nije bilo održano suđenje, putovnice su im vraćene. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene