Brod AP Dubrava (Foto: Atlantska plovidba)
Brod AP Dubrava (Foto: Atlantska plovidba) Foto: Atlantska plovidba

Atlantska plovidba izvijestila je da je brod AP Dubrava, na kojem su u srijedu poslijepodne dvojica članova posade poginula, a još dvojica su ozlijeđena, doplovio u Brazil te se vezao u luci Vitoria u četvrtak u 21:15 po lokalnom vremenu.


Prema prvim izvještajima iz bolnice u kojoj su smješteni, članovi posade su pod potpunom medicinskom skrbi i provode se adekvatni tretmani liječenja, priopćila je Atlantska plovidba u petak.

Vezani članci Prometna nesreća u Zagrebu - 4 Strava kod Slavonskog Broda: Vlak udario djevojčicu (14), preminula je Policija - Ilustracija - 5 Nije se micao ni odazivao: Priveli pijanog muškarca, on im umro u policijskoj postaji

"Nakon jučerašnjeg prijevoza trojice naših pomoraca helikopterom do bolnice, Atlantska Plovidba u ovom je trenutku fokusirana na pružanje najbolje moguće medicinske skrbi pomorcima smještenim u bolnici, na pomoć obiteljima umrlih pomoraca te osiguranje svih formalnosti oko prijevoza tijela u domovinu u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Brazilu.

Također, poduzimaju se mjere da se pomogne i pruži podrška ostalim članovima posade koji se nalaze na brodu i koji su uložili nadljudske napore u spašavanju života svojih kolega", stoji u priopćenju.

Nesreća u kojoj su dvojica pomoraca poginula, a još dvojica ozlijeđena dogodila se prilikom ispiranja tanka.

Prema neslužbenim podacima, nesreća se dogodila kad su se pomorci spustili u brodski tank otpadnih 'sivih voda', a do tragedije je došlo uslijed gušenja od isparavajućih plinova. (Hina)