Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Arsen Bauk samo je jedan u nizu onih koji su se o trenutnoj političkoj situaciji oglasili putem nekog društvenog medija.


Prepirke članova koalicije Hrvatska raste, Domoljubne koalicije i Mosta na društvenim medijima se nastavljaju. Posljednji u nizu onih koji su imali nešto za reći je ministar uprave Arsen Bauk koji se odlučio oglasiti putem Facebook statusa.

Vezani članci Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković objavio HDZ-ove liste, na njima su Kovač, Culej i Kalmeta: "Htjeli smo pokazati uključivost" Arsen Bauk (Dnevnik.hr) Bauk: ''Dok se krade, otima, pljačka i ima sumnjive stavove, nema nikakve riječi o koaliciji''

A njegov status uslijedio je nakon što je Aleksanda Kolarić na Twitteru poručila da je 'Milanović pregazio Glavni odbor, najviše tijelo SDP-a, kao plitak potok' kada je Boži Petrovu ponudio mjesto premijera. Iz SDP su poručili da je odluku o nastavku pregovora donijelo Predsjedništvo stranke. A evo što je o svemu napisao Bauk:

'Člankom 37a, stavak 3 Statuta Hrvatske Demokratske zajednice, točka d, Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice odlučuje o izbornim i poslijeizbornim koalicijama. Zaključak o prihvaćanju prijedoga MOST-a u ponedjeljak donijelo je Predsjedništvo HDZ-a za koje bi se moglo reći da je za to neovlašteno tijelo. Dapače, u članku 37. Statuta HDZ-a stavak 1. točka a stoji da raspravlja i odlučuje o političkim pitanjima, osim o onima koja su izrijekom stavljena u djelokrug drugih središnjih tijela HDZ-a. Dakle nisu mogli niti raspravljati o tome (to bi bilo malo oštrije tumačenje te odredbe). Ovlast predsjedništva je pak da raspravlja i odlučuje o tekućim dnevnopolitičkim pitanjima. Ako je to to, onda je slična ovlast definirana i člankom 49. točkom 3. Statuta Socijaldemokratske partije Hrvatske kao ovlast Predsjedništva SDP. Dakle ne vidim dalju potrebu o raspravi o mehanizmima odlučivanja u političkim strankama', poručio je.

Člankom 37a, stavak 3 Statuta Hrvatske Demokratske zajednice, točka d, Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice...

Posted by Arsen Bauk on Wednesday, 16 December 2015

'Gospodin Milanović, premijer u odlasku, još jednom je zaprepastio hrvatsku javnost'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook