Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Arsen Bauk samo je jedan u nizu onih koji su se o trenutnoj političkoj situaciji oglasili putem nekog društvenog medija.


Prepirke članova koalicije Hrvatska raste, Domoljubne koalicije i Mosta na društvenim medijima se nastavljaju. Posljednji u nizu onih koji su imali nešto za reći je ministar uprave Arsen Bauk koji se odlučio oglasiti putem Facebook statusa.

Vezani članci Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 1 Bauk traži da se uzme novac Uredu predsjednika, obrazloženje je urnebesno: ''Kako su leteći automobili tek u fazi prototipa...'' Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković najavio: "Mi sigurno nećemo ići u neka zatvaranja, pooštravanja. Pronašli smo balans, pogodili mentalitet hrvatskog čovjeka"

A njegov status uslijedio je nakon što je Aleksanda Kolarić na Twitteru poručila da je 'Milanović pregazio Glavni odbor, najviše tijelo SDP-a, kao plitak potok' kada je Boži Petrovu ponudio mjesto premijera. Iz SDP su poručili da je odluku o nastavku pregovora donijelo Predsjedništvo stranke. A evo što je o svemu napisao Bauk:

'Člankom 37a, stavak 3 Statuta Hrvatske Demokratske zajednice, točka d, Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice odlučuje o izbornim i poslijeizbornim koalicijama. Zaključak o prihvaćanju prijedoga MOST-a u ponedjeljak donijelo je Predsjedništvo HDZ-a za koje bi se moglo reći da je za to neovlašteno tijelo. Dapače, u članku 37. Statuta HDZ-a stavak 1. točka a stoji da raspravlja i odlučuje o političkim pitanjima, osim o onima koja su izrijekom stavljena u djelokrug drugih središnjih tijela HDZ-a. Dakle nisu mogli niti raspravljati o tome (to bi bilo malo oštrije tumačenje te odredbe). Ovlast predsjedništva je pak da raspravlja i odlučuje o tekućim dnevnopolitičkim pitanjima. Ako je to to, onda je slična ovlast definirana i člankom 49. točkom 3. Statuta Socijaldemokratske partije Hrvatske kao ovlast Predsjedništva SDP. Dakle ne vidim dalju potrebu o raspravi o mehanizmima odlučivanja u političkim strankama', poručio je.

Člankom 37a, stavak 3 Statuta Hrvatske Demokratske zajednice, točka d, Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice...

Posted by Arsen Bauk on Wednesday, 16 December 2015

'Gospodin Milanović, premijer u odlasku, još jednom je zaprepastio hrvatsku javnost'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju