Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum protiv outsourcinga

Arsen Bauk: Nakon skupljenih potpisa slijedit će standardna procedura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Referendumsko se pitanje odnosi na to da Sabor donese zakon od četiri članka, pa postoji pitanje ustavnosti tog zakona, rekao je Bauk.

Iako tvrde da imaju više od 373 tisuće potpisa, sindikati nastavljaju prikupljati potpise za raspisivanje referenduma. Protive se izdvajanju pomoćnih poslova u državnom i javnom sektoru. Iako su se protivili outsorsingu od kojeg je i sama Vlada odustala, sindikati se protive i osnivanju državne tvrtke za koju će raditi kuharice ili spremačice zaposlene u javnim i državnim službama, odnosno spin-offu. Prikupljanje traje do sutra do ponoći.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Dalija Orešković i Majda Burić između Orešković i HDZ-a VIDEO Obračun u Saboru: "Mislite li da su branitelji za to ginuli, bando lopovska? I moji su roditelji glasali za HDZ, neka im Bog oprosti"

Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je u srijedu kako očekuje da će organizatori prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o zabrani outsourcinga donijeti potpise u Hrvatski sabor i tada slijedi standardna procedura provjera broja i ustavnosti pitanja.

Upitan ima li referendum smisla s obzirom da je Vlada odustala od outsourcinga, Bauk je novinarima rekao kako se referendumsko pitanje odnosi na to da Sabor donese zakon od četiri članka, pa postoji pitanje ustavnosti tog zakona.

Željko Stipić: Vlada pokušava spriječiti referendum protiv outsourcinga

Ako organizatori donesu potpise u Hrvatski sabor onda će Ustavni sud morati provjeriti ustavnost zakona i onda će se vidjeti što će biti dalje, kaže Bauk.

Upitan zašto zakon o životnom partnerstvu nije bio na današnjoj Vladinoj sjednici Bauk je odgovorio da je taj zakon bio na užem Vladinu kabinetu, a obzirom da Hrvatski sabor idući put zasjeda tek 2. srpnja tehnički je sasvim svejedno na koju će sjednicu ići.

Imamo još nekih dvojbi oko načina raskida životnog partnerstva, da bismo to usuglasili iskoristit ćemo još ovih par dana, dodao je Bauk.

Na upit kako komentira to što bivši ministar financija Slavko Linić u Hrvatskom saboru nije dao potporu novim ministrima, Bauk je rekao kako na to nema komentar, jedino da mu je žao zbog toga.

To nije želio komentirati ni ministar poduzetništva Gordan Maras rekavši kako o tome treba pitati samog Linića te kako je bitno da su ministri potvrđeni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene