Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebacivanje loptice s Grada na Županiju

Apsurd u Vukovaru: Dobili najmodernije bazene i fitnes sadržaje, a škole se - raspadaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovar je dobio zatvorene i otvorene bazene, tobogan i najmodernije fitnes sadržaje u sklopu sportskog kompleksa vrijednog 62 milijuna kuna. Ali nema 15 milijuna kuna za obnovu derutne škole, o čemu smo sustavno izvještavali. Gradonačelnik lopticu prebacuje na županiju pod kojom je škola.

Vukovarci su dobili 62 milijuna kuna u bazenima.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, DP treća politička snaga VIDEO Pogledajte nadrealni razgovor s Penavom, odgovorio na pitanje je li ga zvao Milanović Policija u Vukovaru, ilustracija Popucala stakla Učenik u Vukovaru bacio petardu u učionici: Policija morala intervenirati

"I fitnes centar koji se sastoji od tri dijela - dijela za funkcionalni trening, dijela za kardio i fitnes za grupne programe", istaknuo je ravnatelj bazena Ivan Szabo.

Vukovarska djeca nemaju više svoju školu Nikole Andrića, jer se raspala, ali imat će školu plivanja. A imat će i vodotoranj. Pa neka jedu kolače.

"Ja ne bih ovdje brkao kolačiće, hmm lončiće. Ne bih brkao lončiće jer Vodotoranj i ovaj bazen su generirani iz lokalne uprave iz Grada Vukovara, to su projekti Grada Vukovara, odnosno projekt za obnovu i razvoj Grada Vukovara, a škola o kojoj govorimo je pod izravnom ingerencijom županije", ističe vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Zahvaljući kojoj djeca imaju bazen u školi - jer im cure radijatori, krov, prozori...

"Kroz zatvoreni prozor se podlijevalo po zidu. Došlo je do pola učionice, od tog sata nije bilo ništa", ispričala je učiteljica Martina Prpić Kukuljica.

Od bazena isto neće biti ništa, ako država ili donatori ne daju novac u Vukovarski fond.

Mnoge vukovarske obitelji već su isprobale nove bazene. Obiteljska ulaznica i cjelodnevna uživancija. Djeca su oduševljena.

"Jako su dobri, imaju zgodan položaj. I sunce ide u bazen pa ga grije i besplatni tobogani. Ima i za masiranje, što u Osijeku nema".

Zato su mladi iz Osijeka masovno otišli u inozemstvo. Ne ponovilo se u Vukovaru. Zato 20% nezaposlenih Vukovaraca, svaki dan - obvezno na masažu.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene