Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno izborno povjerenstvo (DIP) preporučilo je poslodavcima da u nedjelju, 21. svibnja, na dan lokalnih izbora, svoje poslovanje organiziraju tako da svim zaposlenicima koji taj dan rade omoguće izlazak na birališta.


Iz DIP-a u četvrtak navode kako je Ustavom i zakonom propisano da hrvatski državljani s navršenih 18 godina (birači) imaju opće i jednako biračko pravo.

Vezani članci Slika nije dostupna Bitka za svaki glas u Splitu: Kerumova prednost je unutar statističke pogreške Slika nije dostupna Kerum: "U Splitu ima puno pametnijih od mene", Opara: "Obraćam se svima pa i ljevici"

Slijedom toga, napominju, svim biračima koji žele glasovati na predstojećim izborima treba omogućiti da biračko pravo i ostvare.

Inače, 20. travnja na snagu je stupila Vladina odluka da se u nedjelju, 21. svibnja održe redovni lokalni izbori, a dan kasnije počeli su teći svi izborni rokovi.

Izborna kampanja, koja će trajati ukupno 14 dana, traje do ponoći 19. svibnja.

Izborna šutnja, vrijeme u kojem je zabranjena promidžba, kao i objava privremenih rezultata te procjena rezultata, trajat će cijelu subotu, 20. svibnja te u nedjelju, 21. svibnja do 19 sati kad se zatvaraju birališta. (Hina)