Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog ulaganja u slavoniju

Ivan Anušić na unutarstranačkim izborima u HDZ-u podupire Andreja Plenkovića

Ivan Anušić, voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović
Ivan Anušić, voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Anušić, voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić, voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Galerija 1/2 >>
Osječko-baranjski župan i član Predsjedništva HDZ-a rekao je da je Plenkovića odlučio poduprijeti zbog kontinuiteta onoga što je učinjeno za Hrvatsku kada su u pitanju vanjska i unutarnja politika, gospodarstvo te zbog svega onoga što su stranka i Vlada napravili za Slavoniju.

Osječko-baranjski župan i član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u utorak kako će na unutarstranačkim izborima u HDZ-u poduprijeti aktualnog predsjednika stranke i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković o nadolazećim izborima Plenković o kobasičastoj koaliciji: "Skrpali su se na brzinu. Simpatično. U jako sam dobroj formi" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

Nakon obilaska nove ambulante obiteljske medicine u osječkom Mjesnom odboru Cvjetno naselje Anušić je rekao novinarima da je Plenkovića odlučio poduprijeti zbog kontinuiteta onoga što je učinjeno za Hrvatsku kada su u pitanju vanjska i unutarnja politika, gospodarstvo te zbog svega onoga što su stranka i Vlada, na čelu s Plenkovićem, uspjeli napraviti, posebice za Slavoniju.

Dodao je kako je druga bitna stvar, koja je bila prekretnica u njegovoj podršci Andreju Plenkoviću, dogovor da se dobri, ali nedovoljni projekti za Slavoniju, Baranju i Srijem dodatno ojačaju.

"Ojačat ćemo tako da će se mijenjati zakonski okviri koji se tiču Slavonije, Baranje i istoka Hrvatske, koji će omogućiti lakše funkcioniranje poduzetništva i svega što je potrebno da se to područje podigne, te izravne investicije, ne samo kroz EU fondove i Projekt 'Slavonija', već i investicije proračunskih sredstava za projekte koje smo već najavili", pojasnio je Anušić.

Na tvrdnju je li potpora Plenkoviću iznenađenje, jer ga se u vrijeme predsjedničkih izbora percipiralo kao dio desne struje HDZ-a koja je uz Milijana Brkića, Anušić je odgovorio kako je "percepcija jedno, a činjenice i stvarnost drugo" te da se nitko nikada nije mogao pozivati na njegovu potporu "ako tu potporu nije zaslužio".

Na upit znače li najave o više kandidata za čelne dužnosti u HDZ-u razjedinjenost stranke, odgovorio je kako to nije razjedinjenost, nego demokracija.

"Biramo predsjednika i svatko tko misli, hoće i želi ponuditi nešto svoje može se kandidirati i vidjeti ima li potporu. Tako treba biti u svim demokratskim strankama, pa tako stvari funkcioniraju i u HDZ-u", kaže Anušić.

Podršku Plenkoviću uputio je i dugogodišnji gradonačelnik Otoka u Vukovarsko-srijemskoj županiji Josip Šarić istaknuvši da je doprinio razvoju Slavonije osnivanjem Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Osnivanje Fonda za izravnanje omogućilo je ravnomjeran razvoj svih općina, gradova i županija, ali i veću dostupnost fondova EU-a, što Gradu Otoku omogućuje postizanje najboljih rezultata u povijesti, naveo je Šarić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene