Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Kukavičluk je ne predočiti javnosti račun iz Verone, račune ili način na koji je stekao satove vrijedne 150 tisuća eura", izjavila je zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović na izjavu Sanadera da je Bandić kukavica.


Istaknula je da je sporni zakonski prijedlog u Sabor uputila Vlada, da to nije učinio Bandić ili neki drugi gradonačelnik, da Vlada samo razgovara i dogovara s lokalnim čelnicima, ali donosi konačnu odluku.

Vezani članci Slika nije dostupna Rukometni savez: Osijek mora donijeti odluku o gradnji dvorane Slika nije dostupna Sanader: Gradnja sportske dvorane u Lori nije upitna

"Ako Vlada nema svoj stav, ako nema nikakve veze s odgovornošću organiziranja Svjetskog prvenstva, onda ta i takva Vlada koja se tako ponaša ne zaslužuje uopće biti Vlada", kazala je Antunović.

Premijera i Vladu pozvala je da odgovornost za nepripremljenost u organizaciji Svjetskog prvenstva u rukometu više ne prebacuje na druge, istaknuvši da bi Vlada morala znati zašto je dala garancije za organizaciju prvenstva u Hrvatskoj.

"Vlada mora znati na što svoje garancije daje, a ne naknadno izlaziti s ovakvim prijedlozima koji definitivno potvrđuju bahatost vlasti, njezin koruptivni karakter i nesposobnost da probleme s kojima se susreću svi, a ne samo oni koji će graditi dvorane, riješi na brz i učinkovit način", ocijenila je Antunović.

Kazala je da SDP neće inzistirati da premijer Sanader javnosti objavi način na koji je stekao skupocjene satove, ali i istaknula kako je to, zbog interesa javnosti i zakonskih propisa, premijerova obveza.

"Budući da on (Sanader) izbjegava to učiniti, sigurno je da će to tražiti javnost, a mi u SDP-u se s tim slažemo", dodala je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju