Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje nezadovoljni

Seljaci nastavljaju prosvjede, održavaju sastanak u Retkovcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo izjavio je da nezadovoljni seljaci nastavljaju prosvjedne blokade prometnica, a tijekom dana očekuju otvaranje novih prosvjednih punktova u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

U svojoj izjavi Antun Laslo je kazao da će se prosvjednici danas sastati u Retkovcima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kako bi odlučili o daljnjim potezima.

Dodao je da još uvijek nije sigurno hoće li supruge poljoprivrednika prosvjednika sutra krenuti na najavljeni 'križni put' prema Zagrebu, jer još nisu dogovorene sve pojedinosti takvog puta, a liječnici su im savjetovali kako bi, zbog očekivanih visokih temperatura, takav potez bio zdravstveno rizičan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Slika nije dostupna U potrazi za rješenjem Evo što je predsjednik poručio seljacima prosvjednicima

>> Seljaci nastavljaju prosvjede: 'Pozivamo sve poljoprivrednike da se pridruže'

Laslo je napomenuo kako seljaci još očekuju točan datum sastanka s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Prosvjedi poljoprivrednika iz više županija traju 10-tak dana.

Poljoprivrednici, nezadovoljni stanjem u agraru, traže isplatu preostalih poticaja, a prema podacima koje su iznosili predstavnici HPK riječ o još neisplaćenih više od 450 milijuna kuna. Seljaci su nezadovoljni i otkupnom cijenom pšenice od 1,05 kuna po kilogramu, smatraju da ta cijena ne bi smjela biti manja od 1,35 kuna. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene