Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržao Kolindu Grabar Kitarović

Anto Đapić odustao od izbora: 'Moje sudjelovanje zbunilo bi hrvatsku desnicu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veteran hrvatske politike, Anto Đapić, ocijenio je kako nema realnih izgleda za pobjedu na izborima te je svoju podršku dao Kolindi Grabar Kitarović.

Anto Đapić izvijestio je u petak da je odustao od izborne utrke za hrvatskog predsjednika, a podršku daje kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 11 kandidata Prvi rezultati DIP-a: Zoran Milanović u prednosti, slijedi ga Kolinda Grabar-Kitarović, a treći je Miroslav Škoro Hrvatska vojska pred predsjednicom Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Što kažu protukandidati Milanović o vojsci na granici: "Oni su obučeni da ubijaju". Đapić bi žicu, a Dalija Orešković misli da nije zgorega razgovarati

Đapić je u priopćenju istaknuo da je ispunio sva proceduralno - pravna pitanja za pravovaljanu kampanju, no procjenjujući da nema izgleda pobijediti, kaže da bi njegovo sudjelovanje u predsjedničkoj utrci samo zbunilo hrvatsku desnicu.

"Ocijenio sam da nemam izgleda pobijediti u toj kampanji, a moje sudjelovanje bi samo dodatno zbunilo hrvatsku desnicu", naveo je Đapić u priopćenju u kojem je potpisan kao predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove.

Đapić ide u DESNO: 'Ne želim dopustiti da lažni proroci zavladaju Hrvatskom'

Na sjednici Predsjedništva te stranke koja je, kako ističe Đapić, u nastajanju, jednoglasno je odlučeno da se povuče iz izborne utrke za predsjednika, a svoj glas da daju predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović.

Đapić je istaknuo kako je u dosadašnjoj kampanji Kolinda Grabar Kitarović pokazala da je kandidatkinja koja može, ako pobijedi, ispuniti san biračke desnice koji već tri mandata čekaju promjene.

Vjeruje kako će, među ostalim, ispuniti i obećanje da će - ako bude izabrana za hrvatsku predsjednicu - tražiti oslobađanje hrvatskog branitelja Velimira Marića iz srbijanskog zatvora.

Za kandidata desnice Milana Kujundžića, Đapić je naveo da ne podržavaju njegovo zagovaranje o regionalizaciji Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene