Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najelitnija jedinica proslavila 30. rođendan

Zapovjednik ATJ-a Lučko otkrio kako pod kontrolom drže hrvatsku granicu, ali ima li u njihovim redovima i žena

Specijalci ATJ-a Lučko - 2
Specijalci ATJ-a Lučko - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Specijalci ATJ-a Lučko - 1 Specijalci ATJ-a Lučko - 1 Foto: DNEVNIK.hr Specijalci ATJ-a Lučko - 2 Specijalci ATJ-a Lučko - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Specijalci ATJ-a Lučko - 3 Galerija 1/3 >>
Antiteroristička jedinica Lučko slavi 30. rođendan. Ta najelitnija jedinica MUP-a posebno je osposobljena za rješavanje kriznih situacija visokog rizika, posebice talačkih kriza. Odsad će za sve teške zadaće vježbati u još boljim uvjetima.

Najspremnija jedinica, ATJ Lučko, slavi 30. rođendan, a konačno je dobila i najbolje uvjete. Streljanu su čekali punih 14 godina. Za najmoderniju streljanu u Hrvatskoj, ali i u regiji, koja je stajala više od 9 milijuna kuna, iskorišten je europski novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jedan u bolnici Na obuci preminuo pripadnik ATJ-a Lučko, MUP konačno objavio detalje: "Požalio se na slabost, pozlilo je i drugom..." Pištolj, ilustracija - 2 policija objavila detalje Trojica napadača teško ozlijedila bivšeg člana ATJ-a Lučko: On ispalio nekoliko hitaca iz pištolja koji je nedozvoljeno posjedovao

Za rođendan je stigla i nova oprema. Većina je domaći proizvod, a u njezinu su osmišljavanju sudjelovali i sami specijalci.

Na 30. rođendan podsjetilo se koliko je jedinica bila važna u samim počecima stvaranja Hrvatske države. ''Tih dečki nema gdje nije bilo i meni je čast i privilegija da mogu ovdje doći i mogu zahvaliti im na svemu što su uradili i tijekom Domovinskog rata, ali i na svemu onome što čine i danas'', rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Zapovjednik ATJ-a Lučko Mate Bilobrk za Dnevnik Nove TV otkrio je što ta jedinica danas u mirno vrijeme. ''Danas ATJ Lučko radi svoj temeljni posao, a to je obuka, obuka i obuka. Ona se priprema, i spremna je, za sve krizne situacije koje se mogu naći pred njom'', rekao je.

Na pitanje je li jedna od takvih situacija i migrantska kriza, Bilobrk kaže da ATJ Lučko daje veliki obol u suzbijanju migrantske krize.

''Uključujemo svoje helikoptere koji svakodnevnim letovima nadzire državnu granicu s najmodernijom opremom. Sigurno možemo garantirati da je Hrvatska granica sigurna'', poručio je. Kazao je i da ATJ lučko prima pozive čak i iz drugih zemalja da im pomognu pri obuci novih članova.

Bilobrk je otkrio i je li ikad neka žena pokušala postati članicom antiterorističke jedinice. ''Nama bi to bilo drago, ali nažalost moram reći da se zasad još niti jedna žena nije okušala i pristupila našem testiranju. Ta su testiranja jedna od najtežih testiranja koja danas neki policajac ili specijalac može prolaziti'', kaže zapovjednik ATJ-a Lučko.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene