Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija: Nema zabrane

Anti gay prosvjed bit će održan u kontroliranim uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anti gay prosvjed najavljen od Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista, sutra će biti održan na najavljenom mjestu i vremenu, iako danas neki mediji pišu drugačije.

'Medijski navodi kako je sutrašnji Anti gay prosvjed zabranjen netočni su', potvrdio je to za Dnevnik.hr. Krunoslav Borovec, načelnik ureda ravnatelja policije. 'Sutrašnji Anti gay prosvjed nije zabranjen i održat će se pod strogo kontroliranim uvjetima i u skladu sa zakonom o okupljanju na javnim mjestima', rekao je Borovec.

Pročitajte i ovo Povorka u Osijeku Policija sve snimala Tisuće ljudi na ulicama bez razmaka i maski: "Izlazite iz bolnica, ubit će vas tamo". U Nacionalnom stožeru - bez komentara Carska povorka u Tokiju (Foto: AFP) - 4 carska povorka Tisuće Japanaca klicale novom caru, neki su kampirali ispred palače: "Nisam mogao dočekati..."

>> 'Očekuju se i fizički napadi jer organizatori siju mržnju'

Dodao je kako će sporni prosvjed održati na način da ne remeti održavanje drugog prosvjeda koji će se događati u isto vrijeme, odnosno Zagreb Pridea. Anti gay prosvjed tako će se sutra održati u 15 sati na Trgu bana Jelačića.  U isto vrijeme, samo s Trgu maršala Tita preko Trga bana Jelačića do Zrinjevca, krenut će i povorka Zagreb Pridea.

Nagađa se kako su glasine o zabrani 'Anti gay prosvjeda' krenule nakon što su SDP-ovi zastupnici Šime Lučin Mirela Holy zatražili proteklu srijedu od zagrebačke policije da zabrani održavanje 'anti-gay prosvjeda'  jer se od njega očekuju i fizički napadi na sudionike Zagreb Pridea, jer organizatori prosvjeda u pozivima na svojim internetskim stranicama siju mržnju protiv seksualnih manjina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene