Ante Sanader (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Ante Sanader (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader kaže da nije nemoguće da se ovog ljeta dogodi veliki požar kakav je prošle godine zaprijetio Splitu.


Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, tvrdi da su neobrađene površine naš najveći problem.

Vezani članci Vatrogasci evakuirali stanare iz stana u kojemu je izbio požar - 1 Požar nebodera u Šibeniku! Stanari evakuirani, nema ozlijeđenih: "U hodniku zgrade bila je strava i užas, sve puno dima" Vatrogasci, ilustracija Buknuo požar u poznatom zagrebačkom restoranu, dvije osobe lakše ozlijeđene

"Hrvatske šume su se potrudile, moram ih stvarno pohvaliti. Oni rade, dobili su sredstva za nove protupožarne puteve, ali najveći su problem u Dalmaciji neobrađene poljoprivredne površine, koje su najčešće privatne", rekao je Sanader za N1.

Dodaje da kad požar nastane u nekom dijelu, onda se razvija. "Možete napraviti snimku, odnosno otiđite uz velike gradove, možete i u Zagrebu pogledati, ljudi oko kuće drže nepotrebne stvari, ali i neobrađena je poljoprivredna površina uz same kuće, i to su opasnosti", kaže Sanader, dodajući da požar tako može doći do kuća u svim velikim gradovima, a posebno u manjim mjestima gdje su neobrađene površine uz njih.