Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otkrio glavni problem

Predsjednik vatrogasne zajednice upozorava: I ovog je ljeta moguć požar poput onog u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader kaže da nije nemoguće da se ovog ljeta dogodi veliki požar kakav je prošle godine zaprijetio Splitu.

Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, tvrdi da su neobrađene površine naš najveći problem.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

"Hrvatske šume su se potrudile, moram ih stvarno pohvaliti. Oni rade, dobili su sredstva za nove protupožarne puteve, ali najveći su problem u Dalmaciji neobrađene poljoprivredne površine, koje su najčešće privatne", rekao je Sanader za N1.

Dodaje da kad požar nastane u nekom dijelu, onda se razvija. "Možete napraviti snimku, odnosno otiđite uz velike gradove, možete i u Zagrebu pogledati, ljudi oko kuće drže nepotrebne stvari, ali i neobrađena je poljoprivredna površina uz same kuće, i to su opasnosti", kaže Sanader, dodajući da požar tako može doći do kuća u svim velikim gradovima, a posebno u manjim mjestima gdje su neobrađene površine uz njih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene