Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Župan splitsko-dalmatinski i dosadašnji HDZ-ov povjerenik za županiju Ante Sanader danas je u prvom krugu uvjerljivo pobijedio dvojicu kandidata na izborima za predsjednika Splitsko-dalmatinskog HDZ-a.


Na izborima je glasovalo 335 izaslanika, a Ante Sanader je dobio 210 glasova, bivši šef Županijskog odbora HDZ-a Živko Nenadić 54 glasa, a za Juraja Buzolićaa glasovao je 21 izaslanik. Šest listića bilo je nevažećih.

"Ponosan sam na članstvo, nivo i dostojanstvo koje su pokazali izaslanici. To je za svaku pohvalu, a najvažnije je da mi zajedno nastavljamo dalje. Mi smo stranka na vlasti, u Splitsko-dalmatinskoj županiji imamo najveći broj načelnika i gradonačelnika i taj rezultat je za svaku pohvalu", kazao je nakon izbora Sanader dodajući kako HDZ čekaju pripreme za lokalne izbore.  Na pobjedi su mu, osim izaslanika, čestitali i protukandidati i sami zadovoljni što je, kako su kazali, sve prošlo korektno i u demokratskom tonu.

Današnja Izborna skupština Županijskog odbora HDZ-a bila je zatvorena za javnost, a na njoj se pojavio i dojučerašnji četvrti kandidat Kristijan Petric koji je novinarima kazao da je razlog njegova odustanka "izborni inženjering u kojem ne želi učestvovati jer ga je dočekao šalabahter sa imenima izaslanika za županijske odbore za koje treba glasovati".

"Šalabahter svakako nije demokratski put. U županijskim odborima unutar HDZ-a se nalaze dječaci od 25 godina sa primanjima od 15.000 do 25.000 kuna. Ovo je sve jedan veliki igrokaz. Ovdje su ljudi koji su unutar politike 20 godina i vrlo dobro znamo dokle su nas dovukli", kratko je prokomentirao Petric. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci CROBAROMETAR - srpanj 2021. - 7 Novi Crobarometar: HDZ zacementiran na prvome mjestu, ali dogodio se i veliki preokret: SDP više nije druga stranka u državi! Goran Marić O zdravstvenom stanju Gorana Marića oglasio se i HDZ, u bolnici ga posjetio ministar Vili Beroš