Vladinog povjerenika za Agrokor danas je primila Predsjednica Grabar Kitarović.


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je primila Antu Ramljaka, izvanrednog povjerenika Vlade Republike Hrvatske za Agrokor.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Grabar-Kitarović: "Kad bi prosječna plaća bila oko tisuću eura, manje bi ljudi odlazilo iz Hrvatske" Ante Ramljak (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Grupa Borg angažirana već 10. travnja 2017., samo u 2017. naplatili 98 milijuna kuna

"Na sastanku se razgovaralo o detaljima procesa restrukturiranja koncerna Agrokor te povezanim izazovima, rizicima i budućim poslovnim planovima. Naglasak u razgovoru bio je na osiguravanju preduvjeta za održavanje radnih mjesta u proizvodnji i prodaji, stabilnosti poslovanja svih povezanih tvrtki, posebice malih dobavljača. Predsjednica je iskazala brigu za očuvanje radnih mjesta i stabilnosti gospodarskog sustava koja se izravno odražava na stabilnost cjelokupnog društva. Zaključili su kako je osiguravanje stabilnosti poslovanja preduvjet daljnjeg restrukturiranja", poručuju iz Ureda predsjednice.

Reporter Nove TV Andrija Jarak u Vijestima u 14 sati javio se uživo s Pantovčaka.

"Ante Ramljak Predsjednicu je detaljno izvijestio o svim potezima koje je dosad povukao, s posebnim naglaskom na idućoj fazi restrukturiranja.

Predsjednicu je najviše zanimalo kakva je sudbina zaposlenih u trgovini i proizvodnji te kako vladin povjerenik misli riješiti problem s dobavljačima koji se, kako smatra Grabar Kitarović, tiče cjelokupne gospodarske situacije u Hrvatskoj. Sam sastanak trajao je pola sata, a nakon njega nije bilo izjava"