Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Bravo Ante!

Ante Jović je najspremniji hrvatski vojnik: Evo kako je to i dokazao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Jović najbrže je prešao 40-ak kilometara s 11 radnih i 13 kontrolnih točaka, pod punom vojničkom opremom minimalne mase od 17,6 kilograma...

Ante Jović - pripadnik Hrvatske ratne mornarice i poručnik korvete osvojio je prvo mjesto u muškoj kategoriji na natjecanju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH „Prvi za Hrvatsku 2016.“ (Best Soldier Competition), održanog u Grubišnom Polju.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović iz Munchena U sjeni smrti Navaljnog: "U Hrvatskoj su svima puna usta sigurnosti, a jedno nitko ne spominje" Svečani ispraćaj 4. hrvatskog kontingenta Svečani ispraćaj Četvrti kontingent otišao u Mađarsku: "Misija je izazovna, pogotovo u današnjem okruženju"

Poručnik Jović najbrže je prešao zahtjevnu stazu na vojnom vježbalištu „Gakovo“ i području grada Grubišnog Polja, dugačku 40-ak kilometara s 11 radnih i 13 kontrolnih točaka, pod punom vojničkom opremom minimalne mase od 17,6 kilograma, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Drugoplasirani je pozornik Zvonimir Tadejević, pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, a treće mjesto pripalo je desetniku Daliboru Vondra, pripadniku Središnjice za obavještajno djelovanje.

Najuspješniji u muškoj kategoriji za pripadnike oružanih snaga saveznika i partnera bio je francuski časnički namjesnik Lionel Melinard (JFG Naples).

OBVEZNI VOJNI ROK 'Svi u dobi od 16 do 45 godina trebaju iskusiti vojsku'

Nakon kvalifikacija u gađanju puškom VHS, ukupno je startalo 145 natjecatelja i natjecateljica, među njima su uz 112 pripadnika OSRH kao predstavnici svojih oružanih snaga ili NATO-ovih zapovjedništava bili i pripadnici vojski Austrije, BiH, Češke, Njemačke, Kosova, Makedonije, Grčke, Slovenije, Danske, SAD, Francuske te Italije.

Natjecatelje su na cilju, u krugu Srednje škole „Bartol Kašić“, uz građane Grubišnog Polja i okolnih naselja dočekali brojni gosti, uključujući zamjenika ministra obrane RH Tomislava Ivića, zamjenika i izaslanika načelnika Glavnog stožera OS RH general- bojnika Dragu Matanovića, pomoćnika ministra obrane Zorana Piličića, zapovjednike grana i druge predstavnike MORH-a i OS RH, prvog dočasnika NATO ACO-a časničkog namjesnika Davora Peteka, predstavnike vojno-diplomatskog zbora, savezničkih i partnerskih zemalja čiji su vojnici sudjelovali na natjecanju i drugi. 

Hrvatski vojnik spreman na sve izazove, dobro uvježban i obučen

"Na ovoj utrci pripadnici OS RH pokazali su da je hrvatski vojnik spreman na sve izazove, dobro uvježban, obučen i sposoban izdržati sve fizičke i psihičke napore", istaknuo je zamjenik ministra Tomislav Ivić, dodajući da velikom ugledu natjecanja pridonosi i njegov međunarodni karakter.

Osim što su pratili završni dio utrke, građani Grubišnog Polja imali su priliku vidjeti i taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja OSRH koji je uključivao borbena oklopna vozila Patria, vozila MRAP i M-ATV te simulator za borbeni avion MiG-21.

Pripadnici Počasne satnije Počasno zaštitne bojne izveli su vojno-akrobatsku ceremoniju, a pripadnici Vojne policije pokaznu vježbu sa službenim psima.

Također, održana je i promocija studijskih programa Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) i dragovoljnog vojnog osposobljavanja, navode iz MORH-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene