'Treba se pristupiti problemu organizirano i to se radi. Treba se biti korak ispred, makar pokušati, a to rade', rekao je umirovljeni general Ante Gotovina.


Ante Gotovina upitan je za mišljenje o situaciji u kojoj se Hrvatska našla - u kratkom roku u državu je ušlo 14.000 izbjeglica.

Za Dnevnik.hr javlja reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač

Na pitanje misli li da bi se u sve trebala uključiti vojska, odgovara da je on sada u mirovini. 'Sada to rade neki mladi ljudi', rekao je Gotovina.

UŽIVO - Mađarska započela s izgradnjom ograde na našoj granici, još jedan vlak krenuo iz Tovarnika za Dugo Selo

Vezani članci Slika nije dostupna Europska komisija Hrvatskoj odobrila 16,4 millijuna eura iz kriznih fondova Slika nije dostupna U Sloveniju stiglo 125 km žičane ograde - bit će postavljena u nekoliko dana?

Budući da se čuju i komentari da bi se Hrvatska trebala zatvoriti na neki način jer nema kapaciteta primiti veći broj ljudi, Gotovina se ne slaže s tim da se zemlja zatvori za izbjeglice.

'Ja na znam brojku i nije mi bitna. Postoje institucije koje se brinu za to i odgovorne su za to. 'Ne možete se zatvoriti. Kako zatvoriti? Treba se pristupiti problemu organizirano i to se radi. Treba se biti korak ispred,makar pokušati, a to rade', zaključuje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook