Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OČITAO IM BUKVICU

Ispovijest splitskog junaka: "Nisam mogao vjerovati, gurali su se preko čovjeka u invalidskim kolicima. Onda sam im rekao..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Napravio sam samo ono što bi svako normalno ljudsko biće moralo uraditi. Radi se o ljudskosti i ničemu više", kazao je Ante Bonacin.

Splitski vozač autobusa javnog gradskog prometa Ante Bonacin, koji je u srijedu svojim postupkom prema onima koji nisu htjeli propustiti osobu u invalidskim kolicima dokazao kako još ima dobrih ljudi, ispričao je iz svoje perspektive što se dogodilo.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

Dovezao je autobus na stanicu i otvorio stražnja vrata, vidjevši da je tamo, među ostalima, i čovjek u invalidskim kolicima. "Vozio sam liniju broj 15 na relaciji Duilovo - Trajektna luka i u 10.15 sati došao sam na autobusnu stanicu na Žnjanu. Dok sam vozio prema toj stanici, vidio sam čovjeka u invalidskim kolicima koji je, vidjevši bus, digao ruku kako bih ja mogao zadnja vrata busa postaviti upravo na ono mjesto gdje se on nalazi, da bi preko platforme kolicima ušao u autobus.

I kada sam stao, otvorio sam prednja i ta stražnja vrata gdje je platforma. U tom trenutku je u busu bilo 7-8 ljudi, a vani je na stanici bus čekalo njih 60-ak", rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

"Svi su u sekundi jurnuli unutra u želji da što prije uđu i zauzmu sjedalicu. Ja nisam mogao vjerovati svojim očima. Tih 60-ak ljudi guralo se između sebe, gurali su ovog čovjeka u kolicima, preskačući ga i odgurujući kolica, a nitko jednostavno nije mario za njega. Svi su oni željeli u bus, kao da bježe od sigurne smrti. I kada su svi ušli, svi osim čovjeka u kolicima, morao sam reagirati, jer ono što su oni napravili nije ljudski.

'Žalosno je da ja od 35 godina moram vama ovdje na ovakav način držati sat kulture, ljudskosti i psihologije. Sramite se! Kako ste odgojili svoju dicu i unučad kad se vi ovako ponašate? Vidite li sebe u što ste se pretvorili? Sramite se...'", rekao im je Ante.

"Onda sam im rekao da sada svi lijepo iziđu iz busa, jer da čovjek u kolicima ima prednost u odnosu na njih. Nisu htjeli, pobunili su se i nešto mrmljali sebi u bradu. Kada sam vidio da ne žele izići vani, ugasio sam motor, došao na sredinu autobusa i rekao im da ja radim do 16 sati, da imam kutiju cigareta kod sebe i da mogu cijeli dan stajati na ovoj stanici. Kada su vidjeli da je vrag odnio šalu, napustili su bus, samo ih je nekoliko ostalo unutra.

'Pajdo, dok sam ja vozač ovog busa, neće nitko prije tebe ući u njega', rekao sam čovjeku u kolicima, koji se 'kuhao' na suncu, dok se 'gospoda' iz busa nisu udostojila izići vani'", istaknuo je vozač busa za Slobodnu.

"Došavši na Pazar, čovjek u kolicima je uz moju pomoć napustio bus te mi je stisnuo ruku i zahvalio na onome što sam uradio. Ma ja ustvari nisam uradio ništa. Napravio sam samo ono što bi svako normalno ljudsko biće moralo uraditi. Radi se o ljudskosti i ničemu više", kazao je Ante Bonacin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene