Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlast mu iskliznula iz ruku

Andro Vlahušić u filmu gradonačelnika - iako to službeno više nije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borba za mjesto gradonačelnika Dubrovnika već sada je zanimljiva. Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić priprema se za novi mandat, pregovara o gradskim poslovima kao da je još gradonačelnik. MOST i HDZ protukandidati, ali i jedni i drugi uvjereni su: Vlahušić neće na ove izbore.

Svatko u svom filmu - Dubrovnik u Robinu Hoodu, a Andro Vlahušić u filmu gradonačelnika iako to službeno više nije. Obilazi set, pregovara s filmašima kao da mu proračun nije pao, a vlast nije iskliznula iz ruku.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

''Dogovor je da napravimo premijeru filma u Dubrovniku, na Stradunu, film u filmu, prije svjetske premijere'', kaže Vlahušić.

Na pitanje u kojoj to funkciji radi jer više nije gradonačelnik, odnosno kao tko pregoara, Vlahušić dogovara: ''Ja im dajem ideje, ja sam Andro Vlahušić, još uvijek pun ideja i kreativan. Da li će to drugi prihvatiti, vidimo drugih nema, znaju samo reći ne valja ono što Vlahušić radi.''

Zahvaljujući Mostu na snazi je zakon koji mu brani kandidiranje zbog pravomoćne presude za zloporabu položaja i ovlasti. Čeka se da ustavni sud kaže - je li zakon sukladan najvažnijem državnom dokumentu i može li se Vlahušić kandidirati.

''Naravno očekujem da ću pobijediti nakon odluke Ustavnog suda ukoliko bude pozitvna, što ne znamo, da ću pobijediti i stvaram uvjete za Robin Hood 2, Robin Hood 3, za James Bonda nastavljam pregovore i dalje'', priča bivši dubrovački gradonačelnik.

Odluka će biti donesena na vrijeme za izbore.

''Sigurno nećemo dozovoliti to da Ustavni sud donese odluku nakon što lokalni izbori prođu, u to budite uvjereni. Dakle, donijet ćemo odluku na vrijeme'', rekao je prije tri dana predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

''Ne vidim ni jedan razlog zašto bi taj zakon Ustavni sud srušio''

HDZ i MOST očekuju da će zakon koji su donijeli ostati na snazi i blokirati Vlahušića.

''Ne vidim ni jedan razlog zašto bi taj zakon Ustavni sud srušio'', kaže Mato Franković (HDZ), kandidat za gradonačelnika Dubrovnika.

''Da vjerujem da taj Zakon nije u skladu s Ustavom ne bi ga ni predlagali ni donosili'', poručuje Maro Kristić.

U Saboru i Vladi partneri, na lokalnim izborima protivnici.

''Ja kako budući gradonačelnik sigurno je da ću pokušati okupiti sve u gradskom vijeću, bez obzira što sam uvjeren da ću imati samostalnu većinu'', kaže Franković.

''Dobit će MOST nezavisnih lista i i kandIdacijska lista grupe ''Srđ je grad'' tko god bio njihov kandidat'', uvjeren je Kristić.

SDP još nije predstavio svojeg kandidata
za dubrovačkog gradonačelnika.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene