Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položile ruže na groblju

Majke još traže svoje nestale: "Teško je živjeti 30 godina, a da ne znaš..."

Vukovar ulazi u 30. obljetnicu stradanja. Uoči Kolone sjećanja, majke koje još traže svoje nestale, na Memorijalnom su groblju položile 2014 ruža.

Obišle su grobove poginulih i umrlih branitelja i civila, te mjesto masovne grobnice označeno bijelim križevima. Vukovarske obitelji još traže 386 nestalih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TUŽNE OBLJETNICE Obilježeno 30 godina ratnih stradanja Borova i Nadina: "U ovoj hali su nas masakrirali, strijeljali..." Marijana Milanja, kći poginulog branitelja ''Padale su granate...'' Kći poginulog branitelja: "Škabrnja je jedino mjesto u kojem osjećam mir. Ničija žrtva nije bila uzaludna"

"Teško je živjeti 30 godina, a da ne znaš o voljenoj osobi gdje se nalazi... Da se radi, da naši timovi rade, ispituju, gdje god čuju da negdje ima neka naznaka da bi mogli biti posmrtn ostatci, oni to idu i istražuju", kaže Manda Patko, predsjednica Udruge "Vukovarske majke".

"Nada uvijek postoji i ono, znate kako se kaže 'zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju'. Držimo se toga i uporni smo, zajednički sve obitelji. Uporni smo u potrazi za našim najmilijma jer im to dugujemo", govori Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja i civila.

Vukovar se okreće i budućnosti. Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje, zajedno s Gradom podijelio je ugovore i ključeve za 10 kadrovskih stanova. Do sad je na korištenje predano 59 takvih stanova, dio stanara mladi su Vukovarci, a dio se odnosi na mladi stručni kadar koji je doselio u Vukovar i ovdje planira ostati.

"To je razlog koji me dodatno zadržao ovdje, nadam se da ću u skorom vremenu i zasnovati obitelj u ovom gradu. Kompletna situacija u gradu mi se sviđa", kaže Tomislav Dejanović koji misli da Vukovar postaje po mjeri obitelji. S njim se slaže i Marko.

"Planiram stan otkupiti, planiram ostat živjeti u Vukovaru. Trenutno sam sa djevojkom, zajedno smo prijavljeni na taj stan i planiramo ostati", objašnjava Marko Božanović.

U četvrtak, 18. studenog budite uz specijalnu emisiju na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr od 9:30.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene