Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od katoličkog centra od filmskog festivala

Andrej Plenković u posjetu Bosni i Hercegovini: Obići će projekte koje sufinancira Hrvatska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković u subotu će boraviti u Bosni i Hercegovini u kojoj će posjetiti Žepče, Tuzlu i Orašje i razgovarati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinancira hrvatska vlada, priopćeno je u petak iz vladine službe za odnose s javnošću.

Plenković, uz kojeg će tijekom posjeta biti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, u Žepču će se sastati s načelnikom Općine Matom Zovkom, a zatim će posjetiti Katolički školski centar "Don Bosco".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Iz minute u minutu Tko je korak bliže sastavljanju Vlade: Ljuti protivnici naći će se na jednom mjestu Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

Premijer će u Tuzli obići gradilište Hrvatskog kulturnog centra "Sv. Franjo", za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i hrvatska vlada, a potom će posjetiti i školski "etno kutak" Katoličkog školskog centra, nakon čega će se susresti s članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije te predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, gospodarskog i kulturnog života tog grada.

U Tuzli će posjetiti i generalni konzulat Hrvatske gdje će se sastati s generalnim konzulom Ivanom Bandićem, a potom putuje u Orašje gdje će nazočiti svečanom otvorenju "22. Dana hrvatskoga filma" čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

Uz premijera Plenkovića putovat će i državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, priopćeno je iz vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene