Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)

Andrej Plenković je nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a novinarima rekao da postoji niz indicija da je bilo opstrukcija unutar HDZ-a na izborima za Europski parlament.


"Ima niz indicija o opstruiraju. Malo je neobično, ako u manjim mjestima izlazak na izbore ljudi za koje se presumira da glasaju za HDZ ima 'x', a nakon toga broj glasača za neke manje izbore, za koje se također presumira da glasaju za HDZ ima 'x', a da je rezultat na izborima različit", rekao je Andrej Plenković odgovarajući na pitanja novinara, nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a, o tvrdnjama Roberta Kopala da je netko iz HDZ-a opstruirao izbore za Europski parlament.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na proslavi Velike Gospe u Sinju (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 2 Plenković o intervjuu predsjednice: "Što se tiče tjednika, mislim da je moglo biti i negdje drugdje" Mate Laušić (Dnevnik.hr) Škoro bi ukinuo ljetovanje u državnim rezidencijama, stručnjak za sigurnost objasnio zašto to ipak ne bi bilo dobro

Plenković je ponovio da rezultatom izbora nisu zadovoljni. "Očito na razini niza županija nismo imali rezultate u skladu s očekivanjem, to jest ti rezultati bili su ispod očekivanja i županijskih organizacija. Nakon detaljne analize ćemo na sjednicama stranačkih tijela utvrditi gdje smo i kako pogriješili", rekao je Plenković.