Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)

Andrej Plenković je nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a novinarima rekao da postoji niz indicija da je bilo opstrukcija unutar HDZ-a na izborima za Europski parlament.


"Ima niz indicija o opstruiraju. Malo je neobično, ako u manjim mjestima izlazak na izbore ljudi za koje se presumira da glasaju za HDZ ima 'x', a nakon toga broj glasača za neke manje izbore, za koje se također presumira da glasaju za HDZ ima 'x', a da je rezultat na izborima različit", rekao je Andrej Plenković odgovarajući na pitanja novinara, nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a, o tvrdnjama Roberta Kopala da je netko iz HDZ-a opstruirao izbore za Europski parlament.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o Kuščeviću: ''Meni se čini da je to jedan slijed vrlo dobro usmjerenih napada na jednog po jednog ministra'' Mirage 2000 C (Foto: AFP) Zvonko Zubak Hrvatskoj nudi 12 starih aviona Mirage 2000 za 76 milijuna dolara

Plenković je ponovio da rezultatom izbora nisu zadovoljni. "Očito na razini niza županija nismo imali rezultate u skladu s očekivanjem, to jest ti rezultati bili su ispod očekivanja i županijskih organizacija. Nakon detaljne analize ćemo na sjednicama stranačkih tijela utvrditi gdje smo i kako pogriješili", rekao je Plenković.