Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako dalje?

Nakon packi Komisije: Plenković i ministri na sastanku u Banskim dvorima zbog reformi

Premijer Andrej Plenković i ministri (Foto: Pixell)
Premijer Andrej Plenković i ministri (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković i ministri (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković pozvao je ministre u Banske dvore na sastanak koji je počeo u 15 sati, a glavna tema je provedba nacionalnog programa reformi.

Nakon što je Europska komisija u godišnjem izvješću za 2017. ukazala da hrvatsko gospodarstvo stagnira, da je među tri najlošija u EU-u te da se reforme ne provode brzinom kojom je Hrvatska obećala, premijer Andrej Plenković pozvao je ministre na sastanak u Banske dvore.

"Idemo detaljno po svemu onome što nam je Komisija kazala za provedbu nacionalnog programa reformi", kazao je Plenković koji je u četvrtak na redovitoj sjednici Vlade ustvrdio da je izvješće očekivano,ali da su u Banskim dvorima itekako svjesni da moraju više raditi na provođenju reformi.

"Može biti bolje, ja očekujem od svih vas da napravite iskorake i u pripremi i definiranju novog nacionalnog programa reformi, a i poduzimanju bržih strukturnih reformi", izjavio je premijer koji je podsjetio kako bi ove godine provedba reformi trebala ići lakše jer nema izbora.

Kritike Vladi uputila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je među ostalim, rekla da kaskamo za većinom zemalja Europske unije te da smo iza onih s kojima smo nekad bili izjednačeni.
 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene