Premijer Andrej Plenković pozvao je ministre u Banske dvore na sastanak koji je počeo u 15 sati, a glavna tema je provedba nacionalnog programa reformi.

Galerija


Nakon što je Europska komisija u godišnjem izvješću za 2017. ukazala da hrvatsko gospodarstvo stagnira, da je među tri najlošija u EU-u te da se reforme ne provode brzinom kojom je Hrvatska obećala, premijer Andrej Plenković pozvao je ministre na sastanak u Banske dvore.

"Idemo detaljno po svemu onome što nam je Komisija kazala za provedbu nacionalnog programa reformi", kazao je Plenković koji je u četvrtak na redovitoj sjednici Vlade ustvrdio da je izvješće očekivano,ali da su u Banskim dvorima itekako svjesni da moraju više raditi na provođenju reformi.

"Može biti bolje, ja očekujem od svih vas da napravite iskorake i u pripremi i definiranju novog nacionalnog programa reformi, a i poduzimanju bržih strukturnih reformi", izjavio je premijer koji je podsjetio kako bi ove godine provedba reformi trebala ići lakše jer nema izbora.

Kritike Vladi uputila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je među ostalim, rekla da kaskamo za većinom zemalja Europske unije te da smo iza onih s kojima smo nekad bili izjednačeni.
 

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "Omogućit ćemo i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje da se cijepe. Hrvati iz BiH mogu doći i cijepiti se besplatno" Prioriteti reformi Vlada danas usvaja nacionalni plan reformi. Pitali smo stoga građane - postoji li neka reforma koja im je promijenila život? Ministri pak otkrivaju što se neće dirati