Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković iz Trsta

Odobren projekt LNG-a na Krku: "Ovo je strateški projekt koji će Hrvatsku učiniti bitnom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija Hrvatskoj je odobrila projekt LNG-a na Krku. Potvrdio je to danas premijer Plenković i rekao kako su donošenju takve odluke pridonijeli i konferencija triju mora te susret predsjednice Grabar-Kitarović s američkim predsjednikom Trumpom.

Prije pet mjeseci odlučeno je kako će se projekt LNG-a, vrijedan sufinancirati, u iznosu od 102 milijuna eura. Početak rada terminala očekuje se 2019. godine. Projekt je u summitu u Trstu komentirao i premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca''

"Projekt LNG-a na Krku je važan ne samo za hrvatsku nego za diverzifikaciju opskrbe plinom i naših susjednih zemalja ovog dijela Europe. To je jedan jako dobar i bitan razvojni bitan i doslovno strateški projekt koji hrvatsku čini bitnom na dijelu Europe u kojem živimo", rekao je  Andrej Plenković.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene