Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Mreža

Dok ministri čekaju novog kolegu, u Vladi sve prate s oprezom: "Svi smo mi zamjenjivi. Vi govorite o nekom broju, a što broj znači?"

Aktualno Galerija Nove snimke - 1 Nove snimke - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nove snimke - 2 Nove snimke - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nove snimke - 3 Nove snimke - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nove snimke - 4 Nove snimke - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Nove snimke - 5 Galerija 1/6 >>
U srijedu je održana sjednica Vlade, prva bez ministra gospodarstva. Istodobno, u medijima je objavljena nova, šokantna snimka razgovora bivšeg posebnog savjetnika Davora Filipovića s novinarom Marinom Vlahovićem.

Predsjednik Vlade u srijedu ujutro na uobičajenim je radnim zadatcima. Najprije je stigao u Veliku Goricu na proslavu dana grada.

Nakon veselja morao se požuriti jer je već kasnio na zakazanu sjednicu Vlade. Čim je stigao, osvrnuo se na smjenu ministra Davora Filipovića pa onda opleo po oporbi zbog prozivki da je ova afera nova Fimi Media.

"Lažne oporbene teze koje nastoje uspoređivati s ranijim slučajevima poput Fimi Medije u potpunosti odbacujemo. Ne samo jer nije točno nego se vidi i namjera iz takvih teza, cijela je operacija korištena isključivo kako bi se nanijela politička šteta i u konačnici dovelo do rušenja Vlade", rekao je premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Ministrica poljoprivrede Marija Vucković Sve za biosigurnost Tko smije, a tko ne smije klati svinje za vlastite potrebe: Ministarstvo donijelo Naredbu o mjerama kontrole za suzbijanje ASK

Objavljene su nove snimke Jurice Lovrinčevića s novinarom Marinom Vlahovićem. U njoj Lovrinčević objašnjava kako se novac treba raspodijeliti.

"Saša, vas dvojica i da to može stvarno funkcionirati. Imate prostora. Ja sam ove godine izvukao 140 tisuća eura, mogu i iduće godine isto, minimalno. Barem dok sam tu u Ministarstvu, tu di pada lova, tako da love ima, nije problem", rekao je Lovrinčević, na što je Vlahović potvrdno odgovorio.

Snimka, čiju autentičnost njezini sudionici još nisu potvrdili, donosi još neke šokantne detalje

"To je 52-53 tisuće eura, svaki dobije po 25-26 tisuća eura, svi ste sve riješili međusobno sve, prebili sve dugove vaše, ovo, ono, i svi su u dobroj situaciji", poručio je Lovrinčević.

Pročitajte i ovo Ilustracija određen istražni zatvor Neka susjedu crkne krava: Predsjednik lokalnog HDZ-a uhićen zbog trovanja

U Vladi sve prate uz oprez, a ministri o učestalim smjenama nisu baš razgovorljivi.

"Svi smo mi zamjenjivi u svojim resorima, vi govorite o nekom broju, a što broj znači?" upitao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova.

Jedan od aktera na snimkama - Lovrinčević trenutačno je izvan zemlje, javnosti se namjerava obratiti u idućih tjedan dana. Svoja saznanja sprema se iznijeti i direktor televizije za koju je Vlahović radio.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene