Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Marko Prpic/Pixsell

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitali su Božić pravoslavnim vjernicima.


Premijer Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku pravoslavnim vjernicima. ''Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Božić. Neka dani slavlja donesu mir, zdravlje i sreću u vaše domove i vaše obitelji. Božićno vrijeme osnažuje radosnom viješću, oplemenjuje i jača duh da nastavimo promicati dostojanstvo, socijalnu pravednost i moralne vrijednosti na dobrobit naše domovine. U ime Vlade i osobno vam želim sretan i blagoslovljen Božić. Mir Božji, Hristos se rodi'', stoji u čestitiki predsjednika Vlade.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Andrej Plenković oprezniji o restrikcijama, upozorenje stiže iz WHO-a: "Ne ukidajte mjere prerano, to je kao da ne preležite bolest" Andrej Plenković Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a: "Imali smo dvije vrste lažnih sukoba u javnom prostoru"

Božić je pravoslavnim vjernicima čestitala i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. ''Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi' čestitam Božić u radosti i miru Kristova rođenja. U daru života, u nadi i optimizmu budimo osnaženi kako bismo poticali razumijevanje i povjerenje jednih prema drugima i razvijali pozitivne vrijednosti u našem društvu'', napisala predsjednica u čestitki.