Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezanje troškova

KOME SU ŠTO REZALI? Smještaj u hotelima s 4, a ne 5 zvjezdica, GPS i auti srednje klase

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni dužnosnici u 2015. potrošili su 106 milijuna kuna za fiksno i mobilno telefoniranje. 236 milijuna kuna samo za gorivo, bez troškova kao što su registracija, gume, servisi. 288 milijuna kana za službena putovanja i 20 milijuna kuna za reprezentaciju.

Mostova ministrica Dubravka Jurlina Alibegović je stoga na Vladi izložila prijedlog rezanja troškova, što je HDZ-ova ministrica Nada Šikić nazvala nepotrebnim populizmom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

No evo što predložene mjere i znače. Odobrit će se službena putovanja samo s nalogom za službeni put. Smještaj u hotelima do 4 zvjezdica, 5 je već previše.

Smanjuje se mjesečni limit mobitelima državnih službenika s 400 na 150 kuna, a uvode se i limiti od 400 kuna na mobitelima državnih dužnosnika II. i III. skupine. U Vladi će međutim, zvati bez limita.

Ograničava se i korištenje službenog automobila sa službenim vozačem. Ministar turizma Anton Kliman, međutim, tvrdi da su ministri prezauzeti i vikendom. "Imamo milijun sastanaka preko vikenda, ako mislite da može ministar završit radno vrijeme", kaže.

U tom smislu, uvest će se GPS u automobile, pa će se znati kud se ministri voze. Isto tako, odsad će se na sastanke ići u automobilima srednje klase.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene