Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što s tolušićem?

Analiza Mislava Bage o posljedicama ostavke: ''Sasvim je jasno da premijer Andrej Plenković više ne kontrolira stanje''

Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr)
Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Još jedan ministar dao je ostavku Andreju Plenkoviću - što sad slijedi, koliko još ostavki i smjena u sklopu rekonstrukcije možemo očekivati?

Slijedi rekonstrukcija, samo ne znamo kada će biti. Sasvim je jasno da premijer Andrej Plenković više ne kontrolira stanje nego djeluje na osnovi kritika javnosti i oporbe.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Najzanimljivije je sada pitanje Tomislava Tolušića. Tu će biti odgovor koliko je Plenković moćan ili nemoćan. Hoće li mu zahvaliti na radu i uključiti ga u rekonstrukciju, hoće li ga zadržati u vrhu HDZ-a, i ostaviti ga u svom timu?

I ostali ministri koji se spominju da bi mogli otići iz Banskih dvora politički nemaju takvu težinu unutar HDZ-a, tako da mu to neće biti problem. U ovom trenutku što se tiče kadrovske kombinatorike u HDZ-u drži sve konce u rukama.

Ostali ministri uglavnom promatraju što se događa.

Plenkovićeva tanka većina

Saborska klupa nezadovoljnih HDZ-vaca sve je veća. I tijekom glasovanja o Istanbulskoj konvenciji zahvalio je nekim svojim suradnicima, kao što su Miro Kovač i Davor Ivo Stier.

Sada dobiva dva ministra koji odlaze u saborske klupe, a tko zna koliko će ih još biti. Oni nisu homogena skupina, ali povezuje ih nezadovoljstvo unutar HDZ-a.

Možda nezadovoljstvo time što ih nije branio, oni su govorili da su radili sve u redu. Plenković mora biti svjestan da to nije beznačajan skupina, a ako krene sve nizbrdo u HDZ-u, oni bi se lako mogli okupiti i onemogućiti ga da unutar HDZ-a dobije još jedan mandat.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene