Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mislav Bago analizirao je najnovije prepirke u Vladi i vladajućoj parlamentarnoj većini. Nakon svega što se dogodilo, samo jedna osoba može i treba stati svemu tome na kraj - premijer Tihomir Orešković.


Danas je idilično, zapravo idućih par dana može biti šutnje, a onda opet može eksplodirati neki politički spor između Mosta i HDZ-a, i tako u krug. Zapravo, bit ćemo svjedoci možda i političke blokade, mrcvarenja, i Vlade i parlamentarne većine, a u tom slučaju možete zaboraviti na bilo koju reformu, koje Vlada najavljuje svaki dan da samo što nisu krenule.

Vezani članci Ella Orešković Kći našeg bivšeg premijera talentom je već osvojila domaću javnost, a sada je pokazala i besprijekornu figuru u bikiniju Ministar financija Zdravko Marić - 1 Prije godišnjih odmora, premijer ministre okupio na zanimljivom mjestu, oni otkrili svoje planove: "Ovo mi je prvi odmor bez porezne reforme"

Ideja da se ide u preslagivanje nove parlamentarne većine bez Mosta, također može biti rizična, a ako kroz nekoliko mjeseci ova Vlada i ova parlamentarna većina budu tako blokirane iz tjedna u tjedan, podsjećam, već 100 dana su na vlasti i svaki tjedan imaju novu političku krizu, možda je bolje i poštenije izaći na izbore.

Tri su ključne osobe koje ovaj problem trebaju riješiti. To su, Tomislav Karamarko, koji u posljednjem slučaju Ina-MOL šuti i ne želi podizati tenzije; Božo Petrov, koji s druge strane podiže svojom retorikom tenzije, želeći izazvati Karamarka da se javno očituje koja je njegova uloga i kakav je njegov stav u slučaju Ina-MOL; ali i premijer Tihomir Orešković.

Zapravo, neshvatljivo je da premijer Orešković prati kako se njegovi ministri i parlamentarna većina, međusobno razilaze oko svakog važnog pitanja, oko svake reforme koju jedan ministar najavi, a druga politička stranka to pokušava blokirati. On će uistinu uskoro jasno morati reći tko je u ovom trenutku u Banskim dvorima glavni i kojim smijerom ide ova Vlada, jer u protivnom, niti ćemo vidjeti reforme i imati ćemo izgubljenu politički i ekonomski godinu.