Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Mislava Bage

'Bit ćemo svjedoci možda i političke blokade, mrcvarenja Vlade i parlamentarne većine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislav Bago analizirao je najnovije prepirke u Vladi i vladajućoj parlamentarnoj većini. Nakon svega što se dogodilo, samo jedna osoba može i treba stati svemu tome na kraj - premijer Tihomir Orešković.

Danas je idilično, zapravo idućih par dana može biti šutnje, a onda opet može eksplodirati neki politički spor između Mosta i HDZ-a, i tako u krug. Zapravo, bit ćemo svjedoci možda i političke blokade, mrcvarenja, i Vlade i parlamentarne većine, a u tom slučaju možete zaboraviti na bilo koju reformu, koje Vlada najavljuje svaki dan da samo što nisu krenule.

Pročitajte i ovo Mislav Bago Skoro dvije godine od smrti "Prvi izbori bez Bage": Tviteraši se prisjetili legendarnog novinara Slika nije dostupna Prve političke reakcije 'Vjerodostojnost ovog eksperimenta će ovisiti o tome kakva će biti Vlada'

Ideja da se ide u preslagivanje nove parlamentarne većine bez Mosta, također može biti rizična, a ako kroz nekoliko mjeseci ova Vlada i ova parlamentarna većina budu tako blokirane iz tjedna u tjedan, podsjećam, već 100 dana su na vlasti i svaki tjedan imaju novu političku krizu, možda je bolje i poštenije izaći na izbore.

Tri su ključne osobe koje ovaj problem trebaju riješiti. To su, Tomislav Karamarko, koji u posljednjem slučaju Ina-MOL šuti i ne želi podizati tenzije; Božo Petrov, koji s druge strane podiže svojom retorikom tenzije, želeći izazvati Karamarka da se javno očituje koja je njegova uloga i kakav je njegov stav u slučaju Ina-MOL; ali i premijer Tihomir Orešković.

Zapravo, neshvatljivo je da premijer Orešković prati kako se njegovi ministri i parlamentarna većina, međusobno razilaze oko svakog važnog pitanja, oko svake reforme koju jedan ministar najavi, a druga politička stranka to pokušava blokirati. On će uistinu uskoro jasno morati reći tko je u ovom trenutku u Banskim dvorima glavni i kojim smijerom ide ova Vlada, jer u protivnom, niti ćemo vidjeti reforme i imati ćemo izgubljenu politički i ekonomski godinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene