Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ana Magaš na slobodi 27. lipnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Magaš zbog dobrog će vladanja gotovo dva mjeseca ranije na slobodu - odlučilo je u Požegi Povjerenstvo za uvjetni otpust. Iz Iz požeške ženske kaznionice izaći će 27. lipnja, potvrdila nam je njezina odvjetnica Jadranka Sloković, koja će ju posjetiti već ovaj tjedan.

Iako prije izlaska na slobodu, Magaš ima pravo i na desetak dana godišnjeg odmora kojeg, zbog zabrane, neće provesti u Zadru. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahtjev 'težak' 1,7 milijuna kuna Obitelj ubijenog Lucijana traži odštetu od Ane Magaš Slika nije dostupna Zadar: Ana Magaš u Centru za socijalni rad

Zbog ubojstva supruga Lucijana, Magaš je u ožujku 2005. najprije osuđena na 9 i pol, zatim na 8, te pravomoćno na 5 godina zatvora. 

Ove godine, predsjednik Mesić smanjio joj je zatvorsku kaznu za 18 mjeseci na prijedlog Komisije za pomilovanje.

Ministrica Lovrin još ne zna detalje uvjetnog otpusta Ane Magaš 

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin izjavila je kako još nije dobila odluku Povjerenstva za uvjetni otpust te da ne zna detalje o uvjetnom puštanju na slobodu Ane Magaš, osuđene za ubojstvo supruga Lucijana.

'Ne znam detalje jer odluka još nije došla do mene', rekla je Lovrin novinarima u Saboru.

Podsjetila je da odluku donosi povjerenstvo u kojem sjede suci Vrhovnog suda, te predstavnici DORH-a i Ministarstva pravosuđa. 

Na pitanje je li takva praksa uobičajena ministrica Lovrin odgovorila je - 'uobičajeno je, jer su ispunjeni zakonski uvjeti'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene