Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'atak na moju reputaciju'

Ana Karamarko otkrila za Novu TV - za MOL-ovog konzultanta radila i nakon izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga prvog potpredsjednika Vlade, Ana Karamarko, u svom je pisanom odgovoru za Novu TV definirala o kojem se vremenskom periodu radilo u slučaju suradnje s Jozom Petrovićem.

Tomislav Karamarko u srijedu je imao redovne aktivnosti u Vladi, ali na novinarska pitanja nije odgovarao.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Još u utorak je od povjerenstva za sukob interesa zatražio da provjere, ispitaju i utvrde eventualno postojanje sukoba interesa. Kada će povjerenstvo o svemu odlučivati ovisi o tome kada će prikupiti potrebne podatke, očitovanja i dokumentaciju od nadležnih tijela. Supruga Tomislava Karamarka na naš upit poslala je pisani odgovor.

'Suradnja Drimije i Peritus savjetovanja započela je 01. veljače 2012. godine i raskinuta je 31.12.2015. godine. Ta suradnja bila je obična i dostupna informacija, u skladu sa svim zakonima i običajima profesije, a kako vidite započela je i prije nego je moj suprug postao predsjednik HDZ-a', stoji u priopćenju.

Suradnja je trajala do kraja prošle godine i okončana je prije nego je Karamarko postao prvi potpredsjednik vlade. Drugih ugovora u ovoj godini, kazala nam je Ana Karamarko nije bilo, a evo kako odgovara na naš upit misli li da je radom za MOL-ovog lobistu Petrovića ugrozila nacionalne interese.

'Nisam državni službenik, u privatnom sam sektoru i vodim samo jednu od marketinških agencija. Ugovorena suradnja ticala se poslova savjetovanja o medijima, medijskim strategijama i trendovima određenih industrija. Ništa što radimo niti za jednog klijenta nema veze ni s politikom ni s nacionalnim interesima. Ovo je samo ružan napad na mojeg supruga u kojem me netko koristi kao sredstvo. I pokušaj kompromitiranja, narušavanja ugleda i atak i na moju osobu, moju reputaciju, moj posao i najvažnije, na moje dostojanstvo', nastavlja se u priopćenju Ane Karamarko.

Podsjetimo, parlamentarni izbori održani su 8. studenog 2015., dakle tvrtka Ane Šarić Karamarko s Petrovićevom tvrtkom je surađivala i nakon izbora, do 31. prosinca 2015. godine.

Tihomir Orešković za mandatara Vlade predložen je 23. prosinca, a Sabor je Vladu izglasao 22. siječnja ove godine s 83 glasa za, 61 protiv i 5 suzdržanih.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene