Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki razarač uplovio u Neumski zaljev

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki razarač "USS Roosevelt" s više do 300 članova posade uplovio je u utorak navečer u Neumski zaljev gdje će boraviti tri dana, izvjestila je policija u Neumu.

Tijekom posjeta zapovjednici broda imat će sastanke s dužnosnicima državnih i lokalnih vlasti Bosne i Hercegovine te članovima stranih diplomatskih misija u BiH, objavilo je američko veleposlanstvo u BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izazvao val pri uplovljavanju Gruški zaljev: Kruzer oštetio nekoliko brodica Slika nije dostupna Oštećena sonda sonara Kinezi priznali incident podmornice i razarača

U srijedu popodne brod će moći posjetiti zainteresirani novinari. Iz veleposlanstva je priopćeno kako ovakve posjete američkih brodova služe za promoviranje prijateljstva, razumijevanja i suradnje između SAD-a i drugih zemalja.

USS Roosevelt u Neum je doplovio iz Dubrovnika gdje je stigao u petak ujutro. Zapovjednika broda, kapetana fregate Stanlyea Keevea primila je dubrovačko-neretvanska županica Mira Buconić te dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica.

USS Roosevelt dug je 166 metara, može ploviti brzinom od preko 30 čvorova, a između ostalog naoružan je i projektilima Tomahawk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene