Snimanje, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Snimanje, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

U subotu, 30. studenog 2019. u Novinarskom domu u Zagrebu počinje tromjesečni Master Class program naziva "The Saturday Sessions“ koji će se održati u različitim europskim gradovima.


"The Saturday Sessions“ obuhvatit će različite scenarističke teme počevši od predavanja američke medijske savjetnice Laurie Hutzler u Zagrebu o potrebi razvijanja uvjerljivih likova u scenariju („Emocionalni alati: Dođite do srži priče!“) i nastavit će se tijekom prvog tromjesečja 2020. u Munchen-u s predavanjima Davida Magee, dvostruki kandidat za prestižnu nagradu Oscar (Pijev život, Marry Poppins, Pronalazak Neverlanda).

Laurie Hutzler već dugi niz godina surađuje s profesionalcima iz industrije zabave tijekom razvoja igranih filmova i različitih formata televizijskih programa kako za domaće tako i za međunarodno tržište. Bila je savjetnica u raznim scenarističkim i zabavnim formatima u Velikoj Britaniji, Europi i Australiji, kao i savjetnica za scenarije u brojnim nagrađivanim igranim filmovima.

Laurie je dugi niz godina predavala o pisanju i kreiranju scenarija u sklopu programa MFA u filmskoj školi na UCLA-u kao i za Kraljevski književni fond u Cambridgeu u Engleskoj, Sorbonne u Parizu, Royal Holloway College, Sveučilištu u Londonu, DFFB filmskoj školi u Berlinu i IFS školi filma u Köln-u.
Ellen Winn Wendl, predsjedateljica, eQuinoxe Europe e.V.

"U ovom intenzivnom razdoblju produkcije TV serija i novih medijskih formata, Laurie Hutzler je prvi korak pri razumijevanju razvoja lika koji je DNK uspješnog televizijskog programa i filmova. Naš je cilj pružiti to znanje i informacije lokalnoj zajednici i filmskim profesionalcima. Subote su uvijek savršena prilika za one koji inače ne bi mogli drugačije prisustvovati predavanju", piše u najavi.

Predavanje je otvoreno za javnost i predviđeno je naročito za pisce, studente, filmske i medijske profesionalce, istodobno promičući medijsku pismenost u zajednici i društvu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju