Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec)
Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Puklavec) Foto: Pixsell, Davor Puklavec

Iz službe je privremeno udaljen 40-godišnji policajac koji je uhićen nakon što je u noći s ponedjeljka na utorak u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao svoju suprugu te prijetio pištoljem njoj i susjedu, izvijestila je u utorak osječko-baranjska policija.


Do incidenta je došlo oko 2 sata ujutro na području Osijeka, a 40-godišnji policajac, koji je na bolovanju, u alkoholiziranom je stanju verbalno i fizički napao svoju 34-godišnju suprugu. Supruga je tijekom napada izašla iz stana u dvorište gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem kojeg legalno posjeduje.

Vezani članci Nova pucnjava u trgovačkom centru na Floridi U novoj pucnjavi u trgovačkom centru na Floridi ubijena odrasla osoba i dijete Policijski očevid, ilustracija Suspendirani karlovački policajci: Načelnik policije pokušao zataškati obiteljsko nasilje kolege?

U tom je trenutku na dvorište izišao 39-godišnji susjed koji je čuo kako žena zove u pomoć, a policajac je zaprijetio i njemu.

Izmjereno mu 1,18 promila

Policija je stigla na mjesto događaja odmah po dojavi te su zaustavili daljnje nasilničko ponašanje kolege kojem je izmjerena koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi. Oduzeti su mu službeni i privatni pištolj te je uhićen.

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, a uhićeni policajac privremeno je udaljen iz službe. U Policijskoj upravi ističu kako imaju nultu točku tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, posebice prema obiteljskom nasilju kao i dasu policijski službenici dužni svojim primjerom u profesionalnom i privatnom životu promicati kulturu nenasilja i poštivanja ljudskih prava, osobito ljudskih prava žena.

Stoga snažno osuđujemo ovakvo ponašanje koje je u potpunosti nespojivo s obnašanjem policijske službe i neće biti tolerirano u policijskim redovima, poručeno je iz osječko-baranjske policije. (Hina)