Nakon završetka 306. Alke, Viteško alkarsko društvo poslalo je poruku gradonačelniku, ali ni on im nije ostao dužan.


Upravni odbor Viteškog alkarskog društva Sinj, uz nazočnost članova Časnoga suda i Nadzornoga odbora održali su sjednicu na kojoj se raspravljalo o ovogodišnjoj 306. Alki.

Vezani članci Učenik s maskom Sinjski ravnatelji protiv odluke gradonačelnika: Svi učenici, učitelji i nastavnici u školi nose maske Slika nije dostupna POBJEDA ZA ULAZAK U POVIJEST Frano Ivković je slavodobitnik jubilarne 300. Alke

Zahvalili su se svima na potpori, a zatim poslali poruku sinjskom gradonačelniku, Miru Bulju.

"Izražavamo žaljenje što gradonačelnik Grada Sinja gosp. Miro Bulj ponašanjem i odnosom prema alkarskim svečanostima nije bio na nivou koji zaslužuje funkcija prvoga čovjeka grada. Kao dugogodišnji član Viteškoga alkarskog društva, jedno vrijeme alkarski momak, potom i član Upravnoga odbora, dobro je upoznat sa složenom organizacijom i odvijanjem manifestacije. Stoga nemamo racionalno objašnjenje njegova ponašanja i ignorantskoga odnosa prema najvišim državnim dužnosnicima izbjegavanjem protokolarnih obveza. Ponašanjem na alkarskom trkalištu za Baru, Čoju i Alku, učestalim ulascima na stazu remetio je regularnost natjecanja, onemogućavajući jednake uvjete za sve alkare. Žalosti nas što je javnu funkciju koju obnaša očigledno pokušao iskoristiti za promociju svojih političkih ciljeva", priopćili su.

Na gradonačelnikov odgovor nije trebalo dugo čekati. On je na svome Facebook profilu napisao:

"Alku moramo vratiti narodu! Sve što HDZ-u služi se diglo na zadnje noge kako bi me oblatilo! Ja nastavljam služiti samo dragom Bogu, mom narodu i vlastitoj savjesti čuvajući tradiciju i vrijednosti našeg Sinja! Sinj je zlatni buzdovan i od davnine junački megdan, Sinj kao i naša Alka su junaštvo i čojstvo, čast i stav, a ne kukavičluk i poltronstvo!"

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju