Velike poplave uzrokovane olujnim kišama koje su zahvatile Albaniju izazvale su velike štete kao i smrt zaposlenika nacionalne tvrtke za struju, saznaje se u nedjelju.

Galerija


Više od 7874 hektara poljoprivrednog zemljišta i 3193 kuća pod vodom je, a nekoliko cesta na jugu zemlje ostalo je blokirano zbog bujica i klizanja tla.

Vezani članci Posljedice oluje na sjeveru Italije VIDEO Strašne posljedice oluje koja je poharala sjever Italije: Blato guta automobile i ulazi u kuće, vatrogasci imaju desetke intervencija Poplavljena je Gradska tržnica u Rijeci - 3 Plima i kiša uzrokovale "atrakciju" u gradu: Ponovo poplavljeno područje riječke tržnice

Sabri Vlinga smrtno je stradao radeći na električnom stupu u Roskovcu, na jugu zemlje, priopćila je u nedjelju tvrtka. Još dvije osobe su ozlijeđene u sličnim nesrećama. Prebačene su u specijalnu bolnicu u Italiji, dodaje se iz istog izvora.

Približno 6400 policajaca i vojnika raspoređeno je na terenu kako bi pomogli stradalima, rekao je u subotu premijer Edi Rama ocijenivši situaciju "vrlo kritičnom".

Tisuću pet stotina osoba u pogođenim zonama spašeno je, nekoliko tisuća domova ostalo je bez struje jer su brojni električni stupovi odneseni u klizanju tla, po Shemsiju Prenciju, dužnosniku civilne zaštite. (Hina)