Velike poplave uzrokovane olujnim kišama koje su zahvatile Albaniju izazvale su velike štete kao i smrt zaposlenika nacionalne tvrtke za struju, saznaje se u nedjelju.

Galerija


Više od 7874 hektara poljoprivrednog zemljišta i 3193 kuća pod vodom je, a nekoliko cesta na jugu zemlje ostalo je blokirano zbog bujica i klizanja tla.

Vezani članci Zbog puknute cijevi poplavljen dio Trešnjevke, sanacija u tijeku - 5 VELIKA GALERIJA Dramatične fotografije pokazuju kaos u kojem se jutros našao dio Zagreba: Ulice i podrumi pod vodom Hrvatska se priprema za nadolazeće nevrijeme - 6 Za više hrvatskih regija izdano upozorenje na opasno vrijeme: Provjerili smo jesu li službe spremne

Sabri Vlinga smrtno je stradao radeći na električnom stupu u Roskovcu, na jugu zemlje, priopćila je u nedjelju tvrtka. Još dvije osobe su ozlijeđene u sličnim nesrećama. Prebačene su u specijalnu bolnicu u Italiji, dodaje se iz istog izvora.

Približno 6400 policajaca i vojnika raspoređeno je na terenu kako bi pomogli stradalima, rekao je u subotu premijer Edi Rama ocijenivši situaciju "vrlo kritičnom".

Tisuću pet stotina osoba u pogođenim zonama spašeno je, nekoliko tisuća domova ostalo je bez struje jer su brojni električni stupovi odneseni u klizanju tla, po Shemsiju Prenciju, dužnosniku civilne zaštite. (Hina)