Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradska skupština protiv Bandića

Akontacija za vrtiće: 'Djecu smo svrstali u isti rang s vodom, strujom i plinom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji zagrebačke vrtićke djece dobili su uplatnice. Iznosi su po izračunu gradonačelnika Milana Bandića koji im je uz uplatnicu poslao i pismo.

Dugoočekivane uplatnice stigle su u zagrebačke vrtiće. Koraljka je zadovoljna jer je među onima kojima se cijena prepolovila. 'Mislim da se svatko ima pravo buniti, ali ja mislim da vrtići rade jako dobar posao i da su ove tete koliko god su plaćene, da su premalo plaćene', rekla je Koraljka Petrinović.

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha" Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Zadovoljna i dalje nije Gradska skupština koja prijedlog gradonačelnika Bandića nije podržala. 'Savjet roditeljima je da plate onoliko koliko su plaćali i prije jer jedina je važeća odluka Gradske skupštine da su cijene vrtića 200 i 400 kuna', rekao je Mirando Mrsić, SDP-ov zastupnik u gradskoj skupštini

Utrku s vremenom, tvrdi Mrsić, gradonačelnik Bandić pokušava dobiti naplaćivanjem akontacije. 'Svrstali smo djecu u isti rang kao vodu, struju i plin koje plaćamo kao akontaciju pa na karju godine napravimo obračun', rekao je Mrsić.

Uz uplatnicu, stiglo je i pismo. 'Poštovani, unapređivanje vrtića Grada Zagreba u sva četiri moja mandata bio je i ostao jedan od najvažnijih ciljeva mojih suradnika i mene. Socijalna pravednost i solidarnost temelj su demokratskog društva, a posebno u krizno i recesijsko vrijeme u kojem živimo. Vjerujem da zajedno sa svojim suradnicima svoj djeci Grada zagreba mogu omogućiti da sigurno, zdravo i radosno borave i razvijaju se u jednom od zagrebačkih vrtića. S poštovanjem i zahvalnošću, Vaš gradonačelnik Milan Bandić', stoji u pismu.

'Je, uljepšano je, ali mene nije toliko pogodilo jer mi je cijena za vrtić ostala ista', rekla je jedna Koraljka. Akontacija je stigla, ali roditelji, kažu, ne znaju kako postupiti. 'Vjerujem da će profunkcionirati pravna država i da će mjerodavni nešto poduzeti jer je nedopustivo da se ovakvo što prelama na leđima naše djece', rekla je Petra Razić Rogić iz neovisne roditeljske inicijative Vrtić za sve.  A dok se to ne dogodi - roditeljima slijedi još jedna muka. Platiti akontaciju ili ne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene