Renata Čulinović Čaić
Renata Čulinović Čaić Foto: Lucija Ocko/Cropix

Hrvatski liječnici odlučili su ići u štrajk. U srijedu su primljeni na razgovor u Ministarstvo zdravstva.


"Ako Andrej Plenković misli da spremamo štrajk zbog plaća, znači da on ne razumije u kakvom mi sustavu radimo. Prema izjavi koju sam jutros čitala, čini mi se da on ne razumije problem", rekla je nakon sastanka u Ministarstvu zdravstva predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić.

Vili Beroš Ministarstvo o štrajku liječnika: "Udaljava nas od unaprjeđenja zdravstvenog sustava"

Plenković je u srijedu ujutro komentirao najavu štrajka liječnika i pritom rekao kako su plaće, posebno u zdravstvenom sektoru, rasle više nego ikad te najavio da će provjeriti sve plaće u zdravstvu i nastaviti razgovor i tražiti rješenja.

"Od 2016. osnovica plaća narasla je za trideset i nešto posto uz različite druge dodatke", rekao je premijer za HRT. "Razumijem da postoje različite kategorije plaća u zdravstvenom sustavu. Zato ministar ima zadatak razgovarati sa svim dionicima u zdravstvu i vidjeti kako se što može unaprijediti", izjavio je Plenković.

Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV Liječnici idu u štrajk: "Mi nismo mala djeca, mi smo ozbiljni ljudi, zdravstvo je u kolapsu, kuća gori i to treba početi gasiti"

Liječničke udruge u utorak su odlučile da liječnici idu u štrajk, na što su iz Ministarstva zdravstva rekli kako je to "legitiman način iskazivanja nezadovoljstva, no udaljava nas od unapređenja zdravstvenog sustava, a time i od samih pacijenata".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju