Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jedna od najtežih nesreća u 2011.'

Pogledajte snimku spašavanja alpinista na Paklenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici GSS-a spasili su teško ozlijeđenog alpinista na Paklenici.

Vojni helikopter prevezao je teško ozlijeđenog 23-godišnjeg penjača u splitsku bolnicu Firule. Slovenski penjač ozlijeđen je kada se pokušavao popeti na stijenu s koje se odlomio kamen i pao mu na glavu.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

'Alpinist ima prijelom baze lubanje, a kaciga koju je imao na glavi spasila mu je život. Možete zamisliti kako to izgleda kada komad stijene teške desetak kilograma padne s visine od nekoliko desetaka metara na glavu čovjeka', rekao je Prizmić.

Penjač se spremao penjati u smjeru Mosoraša, predjelu Anića kuka, a ozljieđen je na nadmorskoj visini od 370 metara. Šime Sorić iz zadarskog GSS-a rekao je da je ovo jedna od najtežih nesreća u ovoj godini, u kojoj je zabilježeno 40-ak nesreća ovog tipa.

Dojava je zaprimljena oko 11:30 sati, a na mjesto događaja upućeno je osam pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja i vojni helikopter.

Spasioci, njih 15-ak, vrlo su brzo nakon poziva stigli na teren gdje su u vrlo složenoj akciji teško ozlijeđenog Slovenca najprije spustili sa stijene, a zatim ga je helikopter Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva prevezao u splitsku bolnicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene