Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idu u Remetinec

Akcija Tebra: 15-orici osumnjičenih određen istražni zatvor, u međuvremenu otkrivena i imena uhićenih u BiH

Akcija policije u Zagrebu (Foto: čitatelj)
Akcija policije u Zagrebu (Foto: čitatelj) ?itatelj
Aktualno Galerija +0 Akcija policije u Zagrebu (Foto: čitatelj) Galerija 1/1 >>
Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić odredio je u subotu navečer istražni zatvor petnaestorici uhićenih zbog zločinačkog udruženja radi krijumčarenja najmanje 15.730 kilograma marihuane.

Istražni sudac Zoran Luburić odredio je istražni zatvor petnaestorici uhićenih i osumnjičenih koji su dovedeni na sud istražni zatvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Sumnja se da su krijumčarenjem i preprodajom marihuane ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 11 milijuna eura, a koje su međusobno podijelili, sukladno svojim ulogama i dogovoru.

Uhićeni odvjetnik Andreja Ilića koji je ranije ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu pušten je na slobodu.  

Odjvetnik Hrvoje Korša koji zastupa Tomislava Sučića i odvjetnika Adnreja Ilića kazao je kako se Sučića tereti za kaznena djela vezana uz zločinačko udruživanje i drogu počinjena unatrag tri godine te se u USKOK-u brani šutnjom. Sučić je, baš kao i Tomislav Sabljo uhićen na Rabu. 

Korša ujedno zastupa i uhićenog odvjetnika Andreja Ilića za kojeg tvrdi kako njegovo uhićenje nema veze s akcijom Tebra.

"Njegovo uhićenje je cirkus. Mog klijenta tereti se za sprječevanje dokazivanja", kazao je Korša.

Odvjetnik Andrej Ilić ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu nakon čega je pušten na slobodu. 

Odvjetnik Neven Antić koji zastupa Josipa Nikića kazao je kako se njegov klijent također branio šutnojm te da nije iznosio obranu.

Rekao je i kako se Nikića dovodi u vezu s paležom automobila no da nije riječ o automobilu Dinamova direktora sigurnosti Krešimira Antolića. Dodao je i kako Nikić nije bježao od policije prilikom uhićenja. 

I Toni Bilić, kojeg zastupa Anđelko Jureško novinarima je otkrio da se Bilić branio šutnjom te poručio da nije kriv za kaznena djela vezana uz transport droge.

Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović, među uhićenima je i jedna hrvatska granična policajka čiji je odvjetnik poručio kako se u USKOK-u branila šutnjom. 

Akcija i u BiH

Akcija se uz Hrvatsku, provodila i u BiH gdje je također uhićeno više osoba koje se sumnjiči za kaznena djela vezana uz krijumčarenje droge. 

Avaz doznaje iz izvora bliskih Tužilaštvu da su u međunarodnoj akciji SIPA-e i USKOK-a uhićeni Marijana Bilić i Toni Bubalo.

Na četiri lokacije u Ljubuškom obavljeni su pretresi tijekom kojih je oduzeto oružje, mobiteli i kartice. Svi oduzeti predmeti povezuju se s kaznenim djelima vezanim uz transport droge. Dvojica uhićenih trenutno su na kriminalističkoj obradi u SIPA-i, a tijekom dana bi trebali biti dovedeni u tužiteljstvo. 

Podsjetimo, tijekom akcije uhićeno je ukupno 20 osumnjičenika - u Zagrebu 10, u Splitu šest, na Rabu dva i isto toliko na Korčuli. Policija i Uskok terete ih za udruživanje u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su počinili niz kaznenih djela. Neslužbeno se doznaje da ih sumnjiče za krijumčarenje 16 tona marihuane, palež najmanje četiri vozila te planiranje napada na neke osobe.

Još uvijek nije poznato tko se konkretno sumnjiči za paleže automobila Krešimira Antolića, bivšeg policajca i aktualnog Dinamovog direktora sigurnosti te planiranje napada na bivšeg predsjednika uprave tog kluba Igora Kodžomana. (Hina/J.K./D.I/V.P.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene