Uspješno je završena akcija spašavanja na otoku Palagruži. HGSS-ovci su pomogli svjetioničaru koji se ozlijedio tijekom olujna nevremena.

Galerija


''Posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s ekipom HGSS-a helikopterom s tog udaljenog otoka u Klinički bolnički centar Split prevezla je svjetioničara koji je slomio ruku'', objavljeno je na stranicama HGSS-a.

Vezani članci Akcija spašavanja na rijeci Uni Čulo se zapomaganje iz rijeke: HGSS-ovci iz Novske, na adi pronašli dva pothlađena strana državljana HGSS spasio Alu iz duboke jame (Foto: HGSS) - 2 HGSS spasio lovačkog psa iz jame duboke 200 metara: "Ala je imala sreću i ostala na isturenom dijelu, na dubini od 20 metara"

Osim vremenskih uvjeta akcija spašavanja nije bila zahtjevna.

Pročelnik HGSS-a Split Darko Gavrić - Čerčo ispričao je za DNEVNIK.hr da je svjetioničar imao prijelom ruke, a s obzirom na nevrijeme odlučili su se na helikoptersko spašavanje ozlijeđenog. Svjetioničar je još u utorak slomio ruku, ali je nekako pretrpio noć i nadao se da će se vrijeme smiriti. Kako se nevrijeme nastavilo odlučio je pozvati pomoć.

Svjetioničar se ozlijedio prilikom spašavanja brodica od olujnog juga koje ovih dana divlja na Jadranu. ''Smirivanje vremena nije na vidiku, tako je odlučeno da se svjetioničaru pruži jedina moguća pomoć, a to je na ovaj način. Svjetioničar nije teško ozlijeđen, ali lijepo je znati da i po ovakvim uvjetima postoje službe koje su spremne pomoći'', zaključio je Gavrić - Čerčo.