Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

čekao da se smiri vrijeme

Akcija spašavanja na Palagruži: HGSS-ovci helikopterom spašavali svjetioničara koji je jučer slomio ruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspješno je završena akcija spašavanja na otoku Palagruži. HGSS-ovci su pomogli svjetioničaru koji se ozlijedio tijekom olujna nevremena.

''Posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s ekipom HGSS-a helikopterom s tog udaljenog otoka u Klinički bolnički centar Split prevezla je svjetioničara koji je slomio ruku'', objavljeno je na stranicama HGSS-a.

Pročitajte i ovo HGSS u Turskoj Utrka s vremenom Speleologu koji je u Turskoj zapeo na 1000 metara dubine u spas dolazi HGSS: Detalje akcije otkrili su reporteru Dnevnika Nove TV Marin Lukas Akcija spašavanja Je li pakistanski scenarij moguć u Hrvatskoj? "Najveći je problem procijeniti zašto je žičara stala"

Osim vremenskih uvjeta akcija spašavanja nije bila zahtjevna.

Pročelnik HGSS-a Split Darko Gavrić - Čerčo ispričao je za DNEVNIK.hr da je svjetioničar imao prijelom ruke, a s obzirom na nevrijeme odlučili su se na helikoptersko spašavanje ozlijeđenog. Svjetioničar je još u utorak slomio ruku, ali je nekako pretrpio noć i nadao se da će se vrijeme smiriti. Kako se nevrijeme nastavilo odlučio je pozvati pomoć.

Svjetioničar se ozlijedio prilikom spašavanja brodica od olujnog juga koje ovih dana divlja na Jadranu. ''Smirivanje vremena nije na vidiku, tako je odlučeno da se svjetioničaru pruži jedina moguća pomoć, a to je na ovaj način. Svjetioničar nije teško ozlijeđen, ali lijepo je znati da i po ovakvim uvjetima postoje službe koje su spremne pomoći'', zaključio je Gavrić - Čerčo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene